Fotokredit: Julie Malmstrøm  

Ung i Energi søger nye medlemmer

af: Anna Middelboe og Mathilde Johanne Cordua, Studentermedarbejdere hos Klimasekretariatet i Helsingør Kommune.

Ung i Energi er den landsdækkende ungdomsafdeling for studerende og nyuddannede i Energiforum Danmark, hvis formål er at skabe forbindelse mellem erhvervslivet, studerende og nyuddannede inden for energiområdet. Gruppen søger lige nu medlemmer til at organisere faglige- og netværksaktiviteter som debatforums, oplæg og netværksmøder.


Ung i Energi er et forum, der forener tekniske og samfundsmæssige fagfelter. Vi organiserer faglige oplæg og ekskursioner, og medlemmer bliver inviteret gratis med til Energiforum Danmarks og Ung i Energis arrangementer. Derudover får du som medlem adgang til Energiforum Danmarks store netværk af professionelle inden for energiområdet.

Ung i Energi består lige nu af 135 studerende, unge nyuddannede eller faglærte fra hele landet. Vi arbejder lige nu på at rekruttere flere aktive medlemmer i Ung i Energi, som kan hjælpe os med at lave flere arrangementer og facilitere nye spændende foredrag. Arrangementerne er gratis for alle, så når vi holder temaaftner eller lignende, har du altid mulighed for at tage en medstuderende eller andre interesserede med under armen.

Som medlem af Ung i Energi får du tilbud om at komme med på Energiforum Danmarks årskonference. Her får du mulighed for at hjælpe til med forskellige arbejdsopgaver på dagene, som fx uddeling af navneskilte, løbe med mikrofoner, reportageskrivning og samtidig udvide dit netværk og høre om, hvad der rører sig i energibranchen.

Da vi i år deltog på Energiforum 2020 fik vi bl.a. den ære, som det ses af billedet ovenfor, at beslutte, hvem der skulle have årets pris for flotteste og bedste stand på konferencen og tilmed overrække diplomet for indsatsen. Årskonferencen var en god mulighed for at lære organisationen bedre at kende og udvide vores netværk.

Som medlem af Ung i Energi får du desuden mulighed for at skrive artikler til Energiforum Danmarks medlemsmagasin og hjemmeside. Magasinet udkommer fem gange om året (fire gange digitalt og én gang på print) og artiklerne handler om alt fra klimavenlig pension og adfærd til energirenovering og grøn mobilitet.

Som medlem i Ung i Energi får du et fuldt medlemskab til Energiforum Danmark til den stærkt reducerede pris på kr. 150,- årligt. Én gang om året vil du modtage Energiforum Danmarks medlemsblad med posten. Derudover har du en stemme ved Energiforum Danmarks generalforsamling.

Medlemskabet giver også gratis deltagelse i Energiforum Danmarks arrangementer over hele landet, dog er eventuelle udgifter til kost og logi for egen regning. Uanset om du vil være med til at planlægge og facilitere Ung i Energi arrangementer eller ej, så er du altid inviteret.

En del af visionen bag Ung I Energi er at udbrede kendskabet til og integrationen af vedvarende og effektive energiløsninger. Dette kræver at vi formår at samspillet med samfundets forskellige sektorer, brancher og aktører. Derfor har vi selvfølgelig også interesse i, at både invitere dig som studerer på en teknisk eller naturfaglig uddannelse, såvel som en samfundsfaglig. Vi har brug for jer alle!

Så er du studerende eller nyuddannet og har interesse inden for klima og energi, så er Ung I Energi en oplagt mulighed til at skabe netværk inden for energi- og klimabranchen.

Vil du være med, eller har interesse i at vide mere, så skriv til kontakt@ungienergi.dk eller du kan læse mere på https://www.energiforumdanmark.dk/ung-i-energi/.