Program Netværkskonference 2020

70% CO2-reduktion - fra frelste paroler til praktisk hverdag

Klima-dagsorden har nok aldrig stået stærkere. Selv om corona-krisen lige nu har overtaget førstepladsen i medier og parlamenter, så har ideen om den grønne omstilling bidt sig fast og langsomt går det op for os, hvor omfattende et projekt 70%-målsætningen faktisk er.

Flere og flere spørger sig selv: Hvordan kommer vi fra ideer og frelste paroler til praktisk hverdag?

På Netværkskonferencen 2020, den 12. november på Innovationsfabrikken i Kolding, stiller vi skarpt på de løsninger og koncepter, der i praksis skal være med til at bringe os i mål. 

Formiddagens program

Efter ankomst og morgenkaffe starter vi i samlet flok til en række tankevækkende og inspirerende indlæg. Klimaprofessor Jens Hesselbjerg Christensen åbner konferencen med at sætte 70%-målsætningen i perspektiv, ved at give en status på klimaforandringen og svare på spørgsmålet: Er den danske 70% målsætning ambitiøs nok, set i forhold til de udfordringer vi står overfor? Herefter sætter direktør fra Kemp & Lauritsen og næstformand for byggeriets klimapartnerskab Peter Hammar ord på de løsninger, han ser for byggeriet og bygningsdriften. Endelig vil direktør Jesper Skou fra Siemens se på 70% målsætningen ud fra et digitaliserings- og bygningsperspektiv.

Formiddagen slutter af med, at de tre nominerede til Innovationsprisen 2020 præsenterer deres løsninger og koncepter.

 09.30 - Indskrivning og kaffe/brød

 10.00

 Er 70%-målsætningen nok til at vende supertankeren?

 v/ Klimaprofessor Jens Hesselbjerg Christensen

 Klimapartnerskab for byggeri – fordi klima er sund fornuft og god forretning

 v/ Peter Hammar, Kemp & Lauritzen

 Grøn omstilling, digitalisering og bygninger?

 70%-målsætningen set med bygnings- og digitaliseringsbriller

 v/ Jesper Skou, Direktør for infrastructure and buildings Siemens

 11.15 - Pause i udstillingen

 11.45

 Innovationsprisen 2020 – de tre nominerede

 De tre nominerede præsenterer deres løsninger.
 Dommerpanelet og publikum kan stille spørgsmål.
 Publikum og dommere kan stemme på deres favorit i løbet af frokosten.
 Vinderen udpeges kl. 15.30

 12.30 - Frokost i udstillingsområdet

 

70% målsætningen - løsninger i praksis (tre faglige spor)

Eftermiddagens program byder på tre spor, som gentages to gange.

Som deltager kan du således nå to af sporene. Indlæggene i sporene er de samme før og efter pausen, så der er ikke forskel på, om du tager fx spor 1 før eller efter pausen.

 13.30-14.15 - De tre spor løber parallelt

Spor 1 – Husk at bygningerne er til for brugerne – hvordan sikrer vi, at vores valg af tekniske løsninger afspejler det?

Rune Korsholm fra DTU fortæller om erfaringer med adfærds- og forbrugsmønstre i forbindelse med energirenovering af boliger (ELFORSK-projekt). 

Energiantropolog Babette Peuliche Slott fra Teknologisk fortæller om brugeradfærd; hvilken indflydelse har den, og hvordan man kortlægger og påvirker brugeradfærd.

Spor 2 - Digitalisering og facilitiesmanagement – Hvordan kan digitalisering og data om din bygning hjælpe dig til overblik og fleksibilitet og til at tage rigtige beslutninger?

På denne session sætter vi streg under netværk og vidensdeling. Her vil vi gennemgå en række inspirerende eksempler på, hvordan data og indsigt har bidraget til tiltag i en retning af bedre energiudnyttelse, bedre indeklima eller en generel bedre bæredygtig drift. Eksemplerne gennemgås overordnet til inspiration.

Spor 3 - Klima-neutral i 2030 – cases og eksempler fra virkelighedens verden

Hanne Ring Hansen fra Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma fortæller hvordan de arbejder mod en CO2-neutral værdikæde og bl.a. har opnået en B-Corp-certificering.

Klima-København – hovedstadens vej til klimaneutralitet, Annette Egetoft fortæller om processer og løsninger i København. 

 14.15-14.45 Pause i udstillingen 

 14.45-15.30 - De tre spor gentages 

Spor 1 – Husk at bygningerne er til for brugerne – hvordan sikrer vi, at vores valg af tekniske løsninger afspejler det?

Spor 2 - Digitalisering og facilitiesmanagement – Hvordan kan digitalisering og data om din bygning hjælpe dig til overblik og fleksibilitet og til at tage rigtige beslutninger?


Spor 3 - Klima-neutral i 2030 – cases og eksempler fra virkelighedens verden

 15.30 - Prisoverrækkelse Innovationsprisen 2020

 

Tilmeld dig her


Tak til vores sponsorer

  

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.