Værdigrundlag

Den reneste energi er den, vi ikke bruger

Allerede nu kan vi se, at vores overforbrug af energi har forøget drivhuseffekten og skabt forandringer i jordens natur og klima.

Nøglen til en bæredygtig udvikling er først og fremmest nedsættelse af energiforbruget og dermed vores grundlæggende forbrug af fossile brændstoffer.

Dette bør dels ske gennem en endnu bedre udnyttelse af de teknikker og metoder vi allerede er fortrolige med i dag, og dels gennem målrettet forskning og udvikling af nye teknikker, der tilgodeser en naturlig balance mellem mennesker og miljø.

En effektiv udnyttelse af energiressourcerne er ikke bare en gevinst for miljøet, det er også sund fornuft for samfundsøkonomien.

I dag bindes alt for mange ressourcer i energiforbrug der ikke gør nogen nytte. Op mod 40% af energiforbruget er unødvendigt. Vi kan med andre ord reducere energiforbruget med 40% uden at skære på komfort, produktion eller velfærd - og Energiforum Danmark mener, at vi har en forpligtigelse til at gøre det. 

Ovenstående er grundholdningen hos Energiforum Danmark og det grundlag vi arbejder på.

 

Proeve

 

Vision 

Energiforum Danmark ønsker aktivt at medvirke til at nedbringe energiforbruget til gavn for samfund og miljø.

Mission

Energiforum Danmark er forum for professionel sparring og formidling omkring konkrete løsninger, der resulterer i varig, rationel reduktion af energiforbruget.

Målsætning

Energiforum Danmark skal sætte dagsordenen om at nedbringe energiforbruget. Internt ved faglig sparring og videndeling. Eksternt ved at påvirke lovgivningen og den samfundsmæssige debat.

Hent Energiforum Danmarks vedtægter her

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.

Energiwiki.dk

Danmarks største online videnbank om rationelle energibesparelser. Du finder råd, vejledninger og dokumenterede løsninger inden for planlægning, implementering, drift og modificering
Mere »