(23/08) Byggeriet mister store digitale gevinster

23. august 2018, kl. 16.45 - 21.00

BYGGERIET MISTER STORE DIGITALE GEVINSTER

Ny teknologi til at optimere byggeprojekterne er klar til brug. Men de gyldne muligheder bremses på vej til byggepladsen af mennesker og manglende samspil. På dette arr. kommer vi ind på de muligheder som nye teknologier kunne give byggesektoren fremover.
ARRANGØR: BYG SJÆLLAND, IDA SJÆLLAND 
MEDARRANGØRER: DANSK BETONFORENING, IDA BYG, IDA ENERGI, IDA SJÆLLAND
arrangementsbillede

Blandt rådgivere og entreprenørvirksomheder er der mange visioner om at digitalisere byggeprojekterne bl.a. med 3D. Men ofte bliver de teknologiske idéer ikke overført til virkelighedens mursten og cement.
IT-løsninger skal kobles sammen med lederkompetencer, mener brancheorganisation.

På dette gå-hjem-møde ser vi først på mulighederne, de nye 3D-værktøjer kunne give byggesektoren, også i tilbudsfasen og i drøftelser af løsninger over for bygherren.

Efter pausen går vi over til at høre om IT-løsninger, der kan hold øje med alt lige fra projektændringer til materialeleverancer, så byggetidsplanerne altid er opdateret.

Herefter skal vi høre om hvordan BIM-software kan reducere dine risici, styre omkostninger og optimere tidsplaner i komplekse bygge- og anlægsprojekter.

Program:

Kl. 16:45 Kaffe/te

Kl. 17:00 Indledning ved Keld Olsen, IDA Byg Sj.

Kl. 17:05 Programmer der understøtter 3D og BIM-mulighederne ved Mats Persson, Symetri

Kl. 18:00 Entreprenør og 3D-projektering ved Niels Wingesø Falk, MTH A/S

Kl. 18:30 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl. 19:00 Øjeblikkelig informationsudveksling mellem byggepladsen og kontoret ved Nicholas Klokholm, GenieBelt

Kl. 19:30 Projektstyring set fra entreprenør og bygherren ved Kristian Birch Pedersen, Exigo A/S

Kl. 20:15 Bedre Projektstyring og Rapportering ved Henrik Spanggaard, CHISA A/S

Kl. 20:45 Afslutning

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

 

Nærmere uddybning af programmet:

Programmer der understøtter 3D og BIM-mulighederne ved Mats Persson, Symetri

Med 5 års erfaringer fra mere end 100 afsluttede (feks. Nya Karolinska) og +120 igangværende BIM-projekter (feks. Södersjukhuset og St Görans sjukhus) præsenterer Mats Persson, Direktør for Symetri Project Services hvordan en cloud-baseret BIM Data Management strategi kan sikre høj kvalitet og effektivitet i udførelsen af store byggeprojekter samt skabe effektiv overdragelse af relevant information til drift. Og, hvad dette fører til af krav og nye/udvidede opgaver fremadrettet.

Entreprenør og 3D-projektering ved Niels Wingesø Falk, MTH A/S

Øjeblikkelig informationsudveksling mellem byggepladsen og kontoret ved Nicholas Klokholm, GenieBelt

GenieBelt er en Software-as-a-Service løsning, der tager byggeprojektets tidsplan og gør den "levende". Vha. vores desktop- og mobilapplikationer kan status på tidsplanens aktiviteter opdateres af de enkelte ansvarlige direkte fra byggepladsen, og projektlederen på kontoret har dermed det fulde overblik over al fremdrift og eventuelle problemer i realtid - hele tiden. GenieBelt giver overblik over hvert enkelt projekt og over hele projektporteføljen - nemt, hurtigt og overskueligt. Statens Byggeforskningsinstitut vurderer, at der kan spares op til 7% af byggesummen ved at anvende GenieBelt. Men en transformation af den måde, vi bygger på, handler om mere end IT - det handler om vigtigheden af gennemsigtighed, fuld dokumentation og - ikke mindst - data. Og det betyder nye måder at samarbejde på. Derfor mener vi, at det er Bygherre, der bør tage kontrol over byggeriets værdikæde.

Projektstyring set fra entreprenør og bygherren ved Kristian Birch Pedersen, Exigo A/S

 

Bedre Projektstyring og Rapportering ved Henrik Spanggaard, CHISA A/S

En ny løsning der forbedrer den økonomiske projektstyring og rapportering i forhold til de værktøjer byggebranchen anvender i dag.

Bland andet sammenholder løsningen økonomien fra økonomisystemet med de mange ændringer og tilvalg der dagligt registreres på aftalesedler. Et opdateret overblik over al økonomi, graden af indgående kontrakter, dialoger der ligger til grund for ændringer i udførelsen og en enestående rapportering, også på tværs af projekter. Løsningen anvendes af flere og flere i branchen der også er med til at udvikle løsningen yderligere.

Det er gratis at deltage dog opkræves et gebyr på DKK 200,-, dersom evt. afmelding ikke sker inden 3. dage før afholdelsen.

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her
https://universe.ida.dk/bruger/login/

Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

HVORNÅR?

23. AUG. 2018KL. 16:45 - 21:00
TILMELDINGSFRIST
20. AUG. 2018 - 14:00

HVOR? 

IDA MØDECENTER
KALVEBOD BRYGGE 31-33 
1780 KØBENHAVN V