Forsyning og VE SKRIV UD

Aalborg Kommune investerer i nyt biogasanlæg

af: Kasper Elton Jensen, 19-02-2016
Foto: Colourbox

Aalborg Kommune kan med deres investering i et nyt anlæg til produktionen af biogas, blive den første kommune i landet, der kan producere mere energi end der benyttes, når der skal håndteres spildevand. Det skriver Dansk Energi.

Biogasanlægget indgår i den grønne omstilling i Aalborg, og overskuddet af den produceret energi er tiltænkt cementvirksomheden Aalborg Portland, samt busserne i Aalborg og omegn.

Det nye tiltag bliver velmødt af Dansk Energi, fordi Aalborg Kommune dermed formår at inddrage nogle af de svære sektorer i den grønne omstilling – transport og industrien.

Eksemplet fra Aalborg Kommune omhandler netop det, som Dansk Energi har haft fokus på i forhold til den grønne omstilling – nemlig biogas. Dansk Energi ser et potentiale i at skabe et samarbejde mellem forsyningssektoren og industrien, der kan udnytte hinandens ressourcer langt bedre.

”Vand, elektricitet, gas, affald og varme. Det er fem energikilder, som med fordel kan tænkes langt bedre sammen. Det kan skabe ressourcer og nye forretningsområder. Der er ingen tvivl om, at det her er fremtiden, og vi skal bygge videre på de gode eksempler, som det i Aalborg”, siger chefkonsulent hos Dansk Energi, Kristine van het Erve Grunnet til Dansk Energis hjemmeside. 

En af de aktører, der arbejder målrettet med at udnytte dette potentiale, er Branchefællesskabet for Intelligent Energi, der sammen med Energistyrelsen og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har etableret Platform for Smart Energi, som har til opgave at finde løsninger for fremtidens smarte energisystem. Parterne forventer at kunne udvikle et løsningskatalog og skabe relevante projekter med forretningspotentiale, som kan være med til at demonstrere de danske systemløsninger, der kan sætte endnu mere skub i udviklingen på området. 

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.