Inspiration SKRIV UD

Arrangement om det fleksible elforbrug

af: Kasper Elton Jensen, 06-10-2016
Foto: Colourbox

Parterne bag projektet Industrial Energy-Partnerskab inviterer til arrangement om det fleksible elforbrug i virksomheder. Arrangementet finder sted d. 30. november i tidsrummet 9.00-16.30 i HUSET i Middelfart.

”Kan fleksibelt elforbrug gøre din virksomhed mere konkurrencedygtig?” Det spørgsmål stiller en række aktører, der er med i projektet Industrial Energy-Partnerskab, som sætter fokus på fleksibelt elforbrug i virksomheder. Projektet har til formål at gøre os klogere på fremtidens el-marked i Danmark, da vedvarende energi – især vindenergi – får en større og større plads i elforsyningen. Det gør elpriserne mere følsomme, da de kan ’svinge som vinden blæser’ og dermed ramme virksomhederne på bundlinjen. Men de svingende elpriser kan også være en mulighed for de virksomheder, som forstår at udnytte prissvingningerne og dermed flytte dele af elforbruget fra dyre elpris-timer til billigere timer.

Det er partnerne i projektet, der inviterer organisationer, el-handlere og balanceansvarlige, myndigheder, tidligere og igangværende projekter vedr. fleksibelt elforbrug, rådgivere samt øvrige interessenter til et heldags arrangement, hvor Danmarks hidtidige indsats på området ’fleksibelt elforbrug’ diskuteres, samt hvor der lægges op til ny matchmaking, nye initiativer og de næste skridt på området – både ift. økonomien, det systemmæssige samt de tekniske løsninger.

På dagen vil der blive set på potentialerne for både load-shift og fuel-shift, hvor de fem medvirkende virksomheder vil fortælle om deres erfaringer og hvilke barrierer, de er støt på i praksis. Med andre ord en dag med fokus på de kommercielle anvendelsesmuligheder for fleksibelt elforbrug i virksomheder, og hvordan virksomheder med store elforbrug kan blive en aktiv deltager på dette nye el-marked 2.0.

At virksomheder aktivt begynder at se på potentialerne for fleksibelt elforbrug, har typisk også andre sidegevinster, så som at egne forbrugstal bliver gransket, elforbruget i virksomheden kortlægges, og man finder ud af, hvad der kan flyttes, og hvad der ikke kan flyttes, hvilket ofte medfører en del spørgsmål og afklaringer med efterfølgende besparelser til følge.

Tid: 30. november kl.09.00-16.30
Sted: HUSET, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart
Pris: 500 kr. (Der er et no-show gebyr på 500 kr.)
Tilmelding: via. linket her (Bemærk at tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet og sidste tilmeldingsfrist er d. 20. november.)

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.