Energibesparelser SKRIV UD

Butiksejere i hovedstaden går glip af store besparelser

af: Ulrik Blaabjerg, 02-12-2016
Foto: Colourbox

Nye beregninger fra Energistyrelsen viser, at en butiksdrivende i Region Hovedstaden i gennemsnit vil spare op imod 30.000 kr. over de næste 7 år hvis de udskiftede deres nuværende lyskilder med LED-pærer. 

På trods af den potentielle store besparelse som den enkelte butiksdrivende ville kunne opnå, er det kun én ud af tre af de små eller mellemstore butikker, der har udskiftet alle deres lyskilder med LED.

Det er første gang, at Energistyrelsen opgør besparelsespotentialet ved LED-belysning. En undersøgelse der omfatter hele landet og som vicedirektør i Energistyrelsen Stig Uffe Pedersen mener, kan være med til at skæbe vækst og arbejdspladser i de enkelte kommuner.

”Den nye analyse viser, at der er et stort besparelsespotentiale ved LED-pærer, som endnu ikke er indfriet. Uanset om man er en lille butik med ti pærer eller en mellemstor med 200 pærer, er der penge at spare. Og det er jo penge, som kan bruges meget bedre, fx til at skabe vækst og arbejdspladser i de enkelte kommuner og regioner,” fortæller Stig Uffe Pedersen.

På trods af den brede undersøgelse kan den enkelte butiksejer ved hjælp af et nyt beregningsværktøj udregne sin egen præcise besparelse ved at overgå til LED-belysning. Ved at tælle lyskilderne i deres butik og indtaste tallene i beregneren, kan butiksejere med det samme få svar på hvor meget de vil kunne sparre. 

Hvis du vil se hvor meget du ifølge Energistyrelsen vil kunne sparre ved at overgå til LED-belysning, kan du finde beregningsværktøjet ved at klikke her.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.