Klima og ressourcer SKRIV UD

Chicago har fået øjnene op for dansk vandteknologi

af: Kasper Elton Jensen, 21-06-2016

Danmark og danske spildevandsvirksomheder oplever en stigende interesse fra amerikanske aktører inden for vandindustrien. For nylig havde generalkonsulatet i Chicago en amerikansk delegation med til Danmark for at kigge på danske spildevandsløsninger.

Spildevandsanlæg over hele Danmark oplever i stigende grad en efterspørgsel fra hele verden på viden og know-how på området for vandteknologi. Særligt har USA fået øjnene op for dansk ekspertise, når det kommer til erfaringer med oversvømmelser, vandspild og behandling af spildevand.

Senest har en amerikansk delegation ledet af Flemming Bomholt Møller fra generalkonsulatet i Chicago været på besøg hos Marselisborg, Egå og Åby spildevandsanlæg for se på, hvordan Danmark har klaret nogle af de udfordringer, som man nu kæmper med i USA.

Spildevandsanlæggene er helt fremme, når det gælder teknologisk snilde og fremsynethed. Hos Marselisborg har man opnået en fremgang fra at være energiforbrugende til nu at være 140 % energineutral, dvs. der produceres mere energi, end der forbruges på spildevandsrensning.

Også hos Egå er man meget progressive inden for teknologisk udvikling. Egå afprøver nye metoder og vandteknologiske løsninger, der er helt unikke. Danmark ligger i front, når det kommer til udvikling af effektive løsninger inden for vandteknologi, og det er noget, der efterspørges i USA.

”I Danmark har vi den rette viden og ekspertise til at hjælpe den amerikanske vandindustri med at effektivisere deres løsninger. Siden 2006 er eksporten af vandteknologi til USA næsten fordoblet, og det viser, at vores viden er efterspurgt. Dog er der stadig et kæmpe potentiale på det amerikanske marked, som endnu er uudnyttet, og som kan være med til at skabe arbejdspladser og vækst i Danmark.” udtaler Flemming Møller, projektleder på generalkonsulatet i Chicago.

Indtil videre har turen til Danmark med delegationen fra Chicago vist sig at være en succes. De deltagende vandvirksomheder har udtrykt begejstring over de danske løsninger, og flere af dem har allerede købt danske produkter. Samtidig ses der nu på mulighederne for at udvide samarbejdet på flere områder med tiltag såsom forundersøgelser på anlæg og implementering af anbefalede løsninger samt muligheden for at igangsætte et nyt fyrtårnsprojekt.

Kilde: Generalkonsulatet i Chicago

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.