SKRIV UD

Costa Rica vil være kulstoffri i 2021

af: Kasper Elton Jensen, 13-09-2016
Foto: Colourbox

Costa Ricas præsident, Luis Guillermo Solís, har erklæret at Costa Rica skal være kulstoffri i 2021, men inden da skal landet gøre op med den store kulstofudledning fra landets transportsektor. Det skriver TV2 fredag.

Den ambitiøse målsætning kommer efter, at Costa Rica i sidste uge satte ny verdensrekord ved at landets energiforbrug i 76 dage i træk stammede fra hundrede procent vedvarende energikilder. Med den flotte rekord er det samtidig også lykkedes Costa Rica for andet år i træk at udnytte landets ressourcer i en sådan grad, at landets samlede energiforbrug i mere end to måneder har været dækket af hundrede procent grøn energi.

Årsagen til at det er lykkedes Costa Rica at udnytte landets ressourcer til fulde, skal findes i naturen i og omkring landet, hvor man blandt andet finder mange floder og vulkaner. Det anslås at op imod 80 procent af landets vedvarende energi kommer fra vandkraft, fordi det om sommeren regner meget i Costa Rica, hvilket betyder at de store mængder regnvand gør det muligt for costaricanerne at udnytte deres dæmninger. Derudover kan costaricanerne udnytte den geotermiske energi, som opstår via varmen fra landets mange vulkaner. En fordel som vi ikke har i Danmark, og som i Costa Rica har betydet at landet i første halvdel af 2016 kunne dække 96,26 procent af strømforbruget med vedvarende energi.  I Danmark var tallet 53 procent i 2014.

Derfor ønsker landets præsident nu at gå skridtet videre og har sat som målsætning, at Costa Rica skal være kulstoffri i 2021, men det kræver en ændring i landets transportsektor oplyser landets miljøministerium.

I 2014 vurderede ministeriet at ca. 70 procent af landets kulstofudledning stammede fra biler, busser og toge, og præsident Luis Guillermo Solís forklarede også på klimatopmødet i Paris for et år siden, at han anså transporten i Costa Rica, som værende den største hindring i forhold til at opnå målet om at være total kulstoffri, men at regeringen arbejder på en plan, der skal ændre på problemet.

Kilde: TV2

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.