Klima og ressourcer SKRIV UD

Danmark er ikke længere verdens klimaduks

af: Ulrik Blaabjerg, 21-11-2016
Foto: Colourbox

Danmark har efter 4 år som et af verdens mest ambitiøse klimalande nu mistet sin grønne førerposition og er dalet fra en 4. plads til en 13. plads. 

Det er 2017-udgaven af 'Climate Change Performance Index' (CCPI), som miljøorganisationerne Germanwatch og Climate Network Europe står bag, der skildrer hvordan Danmark er faldet et pænt stykke tilbage på den internationale rangliste over verdens førende klimalande. 

De to miljøorganisationer måler hvert år ud fra en række forskellige parametre, hvor ambitiøse verdens lande er, når det kommer til at bekæmpe de menneskeskabte klimaforandringer. Og selvom Danmark stadig ligger i top, når det handler om at være energieffektiv og bruge vedvarende energikilder, er det ifølge miljøorganisationerne regeringens klimapolitik, der har får Danmark til at begynde at halte bagefter. 

Frankrig ligger i år i top, mens Sverige, Storbritannien og Cypern følger efter. Derefter finder man Marokko, som i år er vært for FN’s klimakonference, COP22. Vækstøkonomier som Indien, Argentina og Brasilien klarer sig ifølge Germanwatch og Climate Network Europa også godt på den nye rangliste, hvorimod lande som Canada, Australien og Japan ligger helt i bund på den nye liste. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.