Klima og ressourcer SKRIV UD

Danmark skal gå forrest i reduktionen af CO2 fremmod 2030

af: Kasper Elton Jensen, 20-07-2016
Foto: Colourbox

I dag fremlægger EU-Kommissionen sit forslag til, hvor meget EU's medlemslande må udlede af CO2 fra bygninger, transport og landbrug i 2030. I den forbindelse mener vicedirektør for Dansk Energi, Anders Stouge, at det er en oplagt mulighed for Danmark, at anvende vores store mængder af vedvarende energi i transportsektoren og til at opvarme bygninger.

EU’s medlemslande skal i dag tage stilling til EU-Kommissionens forslag til, hvor stor en del af den udledte CO2, der skal reduceres inden 2030 indenfor en række områder, heriblandt bygninger, affalds-, transport- og landbrugssektoren. Kommissionen har ikke i sinde at blande sig i, hvordan de enkelte lande opnår reduktionskravene, så længe der opnås den ønsket CO2-reduktion.

I Danmark forventes det, ifølge Dansk Energi, at vi skal skære 38-40 procent af vores CO2-udledning inden 2030, hvis vi sammenligner med vores udledning i 2005. Og det giver god grund til at sammentænke sektorerne. 

”Uanset målet, må vi tænke på tværs og høste den synergi, der ligger mellem el, transport og bygninger”, lyder det fra Anders Stouge i et debatindlæg på Dansk Energis hjemmeside.

”Vi har en god dansk tradition for at føre langsigtet energipolitik, og derfor har vi en fleksibel, delvist decentraliseret og stadigt grønnere elsektor, et veludbygget fjernvarmenet og nogle af de mest energieffektive bygninger i Europa”, lyder det videre fra Anders Stouge.

Danmark skal ifølge Anders Stouge gå forrest og statuere eksempler for de øvrige EU-lande, når det gælder reduktionen af CO2.

”Danmark er i dag et grønt fyrtårn inden for vedvarende energi og effektiv varmeforsyning. Fremover skal bygninger og transport i endnu højere grad knyttes til energisystemet. Hvis det lykkes, vil verden fortsat se mod os for inspiration til en omkostningseffektiv grøn omstilling af økonomien”, lyder det i en afsluttende bemærkning fra Anders Stouge på Dansk Energis hjemmeside.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.