Klima og ressourcer SKRIV UD

Danmark vært ved klimatopmøde i næste uge

af: Kasper Elton Jensen, 03-06-2016
Foto: Colourbox

Fra d. 6.-7. juni afholdes Global Green Growth Forum (3GF) – Summit 2016 i København, hvor mere end 250 topledere fra hele verden samles for at diskutere grønne løsninger i verden.

3GF blev etableret af den danske regering i 2011 i et samarbejde med Korea og Mexico. Siden har Kina, Kenya, Qatar og Etiopien sluttet sig til samarbejdet. I år vil 3GF-samarbejdet få to nye medlemmer i form af Vietnam og Chile, der vil underskrive partnerskabsaftaler i København.

Det er femte gang at topledere fra den private sektor, civilsamfundet og myndigheder fra 35 lande samles på Global Green Growth, og målet er klart – der skal skabes innovative samarbejder og grønne løsninger på nogle af de helt store udfordringer i verden i forhold til energi, madspild, klima og bæredygtige byer.

”I 2015 blev verdenssamfundet enig om en række ambitiøse mål for klima og bæredygtig udvikling i Paris og New York. Regeringen vil nu bruge 3GF-topmødet til at omsætte ambitionerne til konkrete aftaler”, siger udenrigsminister, Kristian Jensen (V) til ministeriets hjemmeside, og fortsætter:

”Vi skal skabe nye innovative samarbejder for at fremme grøn vækst lokalt og globalt. Jeg vil fokusere på byernes rolle og på at styrke samarbejdet med den private sektor. Danske virksomheder er verdensmestre i at levere gode, grønne løsninger på globale problemer f.eks. ved at udnytte vandressourcer bedre i områder med tørke og udbrede effektiv, grøn energi i landområder. Det er afgørende både for vækst og udvikling i udviklingslandene og det er en god forretning for virksomhederne”.

Årets møde kommer i forlængelse af sidste års klimaaftale i Paris og aftalen om FN’s nye bæredygtighedsmål fra september 2015, og heraf udspringer de tre områder, der er i fokus på årets topmøde; grøn omstilling af energisystemer, byer som drivkraft for den grønne omstilling og optimal udnyttelse af naturressourcer.

På topmødet i København vil der, ifølge Udenrigsministeriet, blive lanceret en række nye initiativer, der kommer af 3GFs offentlig-private partnerskaber, bl.a. et nyt initiativ til at undgå madspild og en ny alliance, der samler en række indflydelsesrige virksomheder inden for solenergi om at arbejde for at reducere handelsbarrierer for den grønne del af energisektoren.

Vil du vide mere om 3GF og årets topmøde, kan du finde information om dette på www.3gf.dk

Kilde: Udenrigsministeriet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.