Klima og ressourcer SKRIV UD

Dansk Energi opfordrer EU til at ændre i CO2-kvotesystemet

af: Kasper Elton Jensen, 29-03-2016
(Foto: Colourbox)

I sidste uge kaldte Europa-Parlamentets energi- og industriudvalg Jos Delbeke i samråd om den kommende reform af EU’s kvotehandelssystem. Delbeke er EU-Kommissionens embedsmand med ansvar for klimapolitik. Flere partigrupper i Parlamentet udtrykte bekymring for, at den nye reform vil medføre højere priser på CO2-kvoter, som efterfølgende vil føre til færre arbejdspladser i  de industrivirksomheder, der bruger meget energi.

Hos Dansk Energi ønsker man, at EU fjerner en stor del af de overskydende kvoter fra markedet og skærer i fordelingen af gratis kvoter, hvis virksomheder i EU skal kunne være konkurrencedygtige med markedet udenfor EU. Sådan lyder meldingen fra Anders Stouge, der er vicedirektør i Dansk Energi.

- Det er positivt, at flere af de store økonomier, specielt Kina, nu også implementerer CO2-markeder. Det er dog en misforståelse, at grønne investeringer nødvendigvis hænger omvendt sammen med konkurrenceevne, og når andre store lande uden for EU introducerer kvotemarkeder, er der meget få argumenter for fortsat særbehandling, siger Anders Stouge, der forsætter:

- Virksomheder, der i dag laver de nødvendige investeringer i at øge deres energiproduktivitet, vinder på den lange bane i forhold til konkurrenterne. Selvfølgelig skal der findes den rette balance i forhold til, hvor tidligt og hvor meget der investeres, men et velfungerede kvotesystem, der rettidigt fungerer i EU, vil i sagens natur give europæiske virksomheder et forspring i takt med, at flere lande implementerer lignede tiltag.

OECD offentliggjorde tidligere i marts 2016 en rapport, der konkluderer, at en ambitiøs klimapolitik kun i begrænset omfang påvirker eksportvirksomheders konkurrenceevne. Samtidig påvises der en positiv effekt i innovationen og eksport af klimateknologier i de lande og regioner, der fører en grønnere politik.
Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.