Energibesparelser SKRIV UD

Danske kommuner sparer på CO2-udledningen

af: Kasper Elton Jensen, 07-06-2016
Foto: Colourbox

De kommuner der har underskrevet en klimaaftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere deres CO2-udledning, opfylder mere end kravene, skriver DR Nyheder i dag.

Den 10. februar i år kunne 72 af landets 98 kommuner kalde sig for klimakommune, som betyder, at de har indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere udledningen af den klimaskadelige CO2 i kommunen. Foreningens kampagneleder Jens la Cour oplyser i dag til DR Nyheder, at klimakommunerne klarer sig bedre end forventet.

”Dels reducerer de konkret deres udledninger, og så viser de også andre, at det kan lade sig gøre. Og det betyder jo ikke en dårligere service, så alle vinder på det her”, siger Jens la Cour.

Nedbringelsen af CO2-udledning er blandt andet sket ved at hjemmehjælpernes biler er blevet skiftet ud med hybridbiler, og så er skoler blevet renoveret oplyser Jens la Cour. Derudover er der flere steder blevet indført energibesparende LED-lys, opført solceller på tagene og indført bedre ventilationsanlæg i kommunens bygninger.

Klimakommune-kampagnen har nu kørt i ni år, og kommunerne forpligtede sig oprindeligt til at reducere CO2-udledningen med to-tre procent hvert år, men siden start har kommunerne altså formået at reducere udledningerne i snit med over fire procent hvert år.

Helt i top ligger blandt andet Mariagerfjord Kommune, der har haft en årlig reduktion på ca. 6,1 procent, og ifølge miljøvejleder i kommunen, Inger Taylor, er forklaringen simpel.

”Vi har sat ind fra dag ét med at gå foran. Fordi det dels er en god økonomisk investering, men det giver også bedre bygninger med god komfort og indeklima”, siger Inger Taylor til DR Nyheder.

www.klimakommuner.dk kan du se en oversigt over alle landets klimakommuner, samt hvor længe de enkelte kommuner har været tilknyttet projektet.

 

Kilde: DR Nyheder og Danmarks Naturfredningsforening

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.