Forsyning og VE SKRIV UD

Danskerne siger nej tak til profit i fjernvarmen

af: Maria Rask Hetoft Poulsen 29-08-2016
(Foto: Colourbox)

I en ny undersøgelse, der er foretaget af TNS Gallup og Dansk Fjernvarme, svarer blot syv procent af de adspurgte danskere, at der skal kunne tjenes penge eller skabes overskud ved at producere fjernvarme. 1.061 danskere har deltaget i undersøgelsen, hvor de er blevet spurgt til deres holdninger til fjernvarmesektoren.

I undersøgelsen erklærer 77 pct. at de enten er enige eller overvejende enige i, at prisen på fjernvarme fortsat skal reguleres, så der derfor ikke kan skabes profit ved at producere fjernvarmen.

Ifølge Dansk Fjernvarme sender det et klart signal til Christiansborg, som går på en tydelig opbakning til den non-profit regulering, der danner fundamentet under den danske fjernvarmesektor, som i dag leverer varme til 1,67 millioner husstande.

I undersøgelsen er danskerne ligeledes blevet spurgt om deres holdning til, at fjernvarmen i dag typisk er ejet af forbrugerne – enten direkte i andelsselskaber eller via deres kommune. Hertil svarer deltagerne i undersøgelsen, at de anser det for vigtigt, at forbrugerne fastholder en bestemmende indflydelse på energiforsyningen. 78 procent er enten enige eller overvejende enige i, at det er vigtigt med bestemmende forbrugerindflydelse.

Klik her for at læse mere

Læs også: "McKinsey rapport udpeger milliard effektiviseringer i forsyningssektoren"

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.