Energibesparelser SKRIV UD

Der skal større fokus på sidegevinster ved energirenovering

af: Ulrik Blaabjerg, 19-10-2016
Foto: Colourbox

Sideeffekterne ved energirenovering er ofte blevet overset. Men fremover bør sidegevinster som bedre komfort, øget produktivitet eller bedre kvalitet inkluderes som en værdifaktor ved beregning af energieffektiviseringsprojektets rentabilitet.

Det er altså ikke kun de gængse energibesparelser der bør diskuteres når energieffektivisering af bygninger finder sted. De såkaldte non-energy-benefits – NEB’er – eller sideeffekter til energibesparelser bør nemlig ligeledes tages i betragtning ved beregning af et energieffektiviseringsprojektets rentabilitet.

Derfor har ELFORSK udviklet et nyt værktøj, der skal være med til at synliggøre de ofte oversete sidegevinster ved energieffektiveringsprojekter. Formålet er at gøre energirådgivere, den energiansvarlige eller sælgere i stand til på en enkelt måde at kunne belyse sideeffekterne af energieffektiviseringsprojekter der førhen har været overset og dermed ikke inkluderet som en del af gevinsten ved at påbegynde disse projekter.

Det nye værktøj skal blandt andet være med til at give professionelle beslutningstagere et bedre grundlag for at gennemføre energieffektiviseringsprojekter, som måske vil kunne føre til flere af den slags projekter i fremtiden. ELFORSK oplyser desuden, at sideeffekterne har en værdiforøgelse på, hvad der svarer til, 30 procents reduktion af tilbagebetalingstiden.

På Energiforum Danmarks temadag i Middelfart den 24. oktober vil man kunne høre mere om ELFORSK’s nye værktøj ligesom at man vil kunne høre oplæg om hvordan energirenovering giver bedre værdipleje, indeklima, æstetik og brugsmuligheder.

Læs mere om arrangementet og tilmelding her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.