Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Energiforum Danmark savner en forsikring om energipolitisk målsætning

af: Maria Rask Hetoft Poulsen 13-05-2016
(Foto: Colourbox)

Regeringen har netop afholdt et pressemøde, hvor energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) lagde op til store ændringer i det energiforlig, der ellers blev vedtaget af et flertal af Folketingets partier i 2012. Pressemødet kommer i kølvandet på regeringens beslutning om at afskaffe PSO-afgiften, som har skabt meget politisk debat i løbet af ugen.  

På pressemødet annoncerede regeringen, at man ønsker at droppe opsætningen af en række kystnære vindmøller, ligesom regeringen ønsker at lukke forskellige tilskudsordninger, der har til formål at fremme den grønne omstilling. På pressemødet udpegede energi- forsynings- og klimaministeren bl.a. tilskudsordningen ”VE til proces”, som en af de tilskudsordninger, der skal skrottes.  

Til spørgsmålet om hvorvidt regeringen løber fra aftalerne i energiforliget, svarede Lars Christian Lilleholt  

- Vi løber ikke fra nogen aftale. Når man indgår en aftale, uanset hvor det er, så er det både en aftale, der handler om nogle elementer - man gerne vil sætte i gang for eksempel havvindmøller. Men der er også en økonomi, der følger med. Og når man kigger på økonomien, så må man bare konstatere, at økonomien i aftalen er skredet. Og derfor appellerer vi også til, at Folketingets partier nu tager et ansvar. At de partier, der står bag energiaftalen, nu tager et ansvar for at vi får rettet økonomien op, sagde ministeren pressemødet fredag formiddag.

I Energiforum Danmark savner sekretariatsleder Dorte Nørregaard Larsen en forsikring af, at Danmark stadig har en overordnet målsætning for den danske energi- og klimapolitik.

- De forskellige politiske meldinger, der er kommet om energipolitikken den seneste uges tid skaber en fundamental usikkerhed. Vi havde en forventning om, at der var sikret en række tiltag gennem energiforliget fra 2012, så det er klart, at når regeringen åbner op for ændringer i energiforliget, så begynder vi at blive nervøse for Danmarks energipolitiske fremtid, siger Dorte Nørregaard Larsen.

Hold øje med Energiforum Danmarks hjemmeside, hvor vi løbende vil komme med opdateringer og reaktioner på regeringens seneste udmelding.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.