Forsyning og VE SKRIV UD

Erhvervskunder betaler stadig for meget på trods af faldende elpriser

af: Ulrik Blaabjerg, 03-10-2016
Foto: Colourbox

I første halvår af 2016 har elprisen for erhvervskunder været omkring 1-1,5 øre/kWh billigere sammenlignet med andet halvår 2015, men prisen er stadig et stykke over spotprisen. Erhvervskundernes elpris, eksklusiv betaling for transmission, nettariffer, PSO og andre afgifter, har således været 2-3 øre dyrere år pr. kWh for de større forbrugere, mens de mindre forbrugere har betalt op imod 6 øre/kWh mere end spotprisen.

En af årsagerne til differentieringen skyldes, at erhvervskunderne køber deres el på fastpriskontrakter for at forsikre sig mod netop prisændringer. For små og mellemstore forbrugere er det mellem 30-45 pct. af forbruget, der forhandles på fastpriskontrakter, mens der for de større forbrugere er tale om et sted mellem 0-20 pct. af forbruget.

Forskellen mellem erhvervskundernes elpriser og spotprisen er dog mindsket i forhold til tidligere målte perioder. Ifølge Energistyrelsen skyldes det blandt andet, at en større del af forbruget er købt til variable priser sammenlignet med tidligere.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.