Klima og ressourcer SKRIV UD

Fødevarer er den største CO2 synder

af: Kasper Elton Jensen, 09-09-2016
Foto: Colourbox

En ny undersøgelse slår fast at danskernes madvaner udleder mere CO2 end når vi kører bil, varmer boligen op og bruger strøm i vores dagligdag – tilsammen vel at mærke.

Det er tænketanken Concito, der har undersøgt området, og de er kommet frem til, at en dansker i gennemsnit udleder 3 ton CO2 om året alene gennem fødevarer, hvorimod der fra biler og husstande tilsammen udledes 2,5 ton CO2 om året i gennemsnit pr. dansker.

Tallene er opsigtsvækkende mener Michael Minter, der er sekretariatsleder hos Concito.

”Indtil nu har det stået småt til med opmærksomheden på al den CO2, vores forbrug genererer - sammenlignet med for eksempel udledningen fra energisektoren,” siger Michael Minter til nyhedsmagasinet, Ingeniøren.

”I Concito savnede vi et videnskabeligt overblik over, hvor meget der ville være at hente ved en kostændring, og svaret er ganske meget,” forsætter Michael Minter.

Det er primært oksekød og mejeriprodukter, som vejer tungest på CO2-vægten, med oksekødet som den klart største CO2-skurk.

Dette giver anledning til at opfordre til landsdækkende kostændringer blandt befolkningen, og ifølge Ingeniøren betyder en nedskæring af indtaget af oksekød ikke, at befolkningen kommer til at mangle protein i hverdagen. En undersøgelse viser nemlig, at de vestlige landes befolkninger i gennemsnit spiste 81 gram protein om dagen i 2009, hvor det daglige indtag af protein anbefales at ligge på 50 gram om dagen pr. indbygger – hvilket svarer til et overforbrug på ca. 60 procent.

Så der er altså rigeligt med plads til at skære ned på indtaget af protein uden at det går ud over helbredet, men derimod hjælper på klimaproblemerne.

Kilde: Ingeniøren 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.