Forsyning og VE SKRIV UD

Historisk bud på havvindmøllepark kan sætte skub til politisk afklaring om finansieringen af fremtidens energipolitik

af: Ulrik Blaabjerg, 11-11-2016
Foto: Colourbox

Onsdag kunne regeringen præsentere et historisk lavt bud på at opføre havvindmølleparken Kriegers Flak for partierne bag energiaftalen fra 2012. Hos Dansk Energi håber man nu, at det kan være med til at skabe politisk afklaring om finansieringen af fremtidens energipolitik, og dermed hjælpe PSO’en væk fra elregningen. 

Vattenfall som har afgivet det historisk lave bud, 37,2 øre/kWh på det 600 MW store Kriegers Flak, forventes desuden at modtage markant lavere støtteomkostninger end forudsat ved indgåelsen af energiaftalen i 2012. De samlede støtteomkostninger til opførelsen af Kriegers Flak forventes således i alt at udgøre 3,5 mia. kr. for hele støtteperioden fra 2019-2032 og dermed 60 pct. under de forventede udgifter på 8,2 mia. kr.

Hos Dansk Energi håber man nu, at det markante prisfald kan være med til at skabe afklaring om PSO-spørgsmålet og dermed finansieringen af fremtidens energipolitik. 

"Vi håber det markante prisfald kan være med til at løsne op i forhandlingerne og hjælpe PSOen væk fra elregningen, så strømmen fra de nye vindmøller kan finde ud i transport og opvarmning. Det sender også et positivt budskab til verdens lande, der i disse dage mødes til klimaforhandlinger i Marrakech. I modsætning til resultatet af den amerikanske valgkamp lover muligheden for vedvarende energi til en lav pris godt for den globale klimaindsats", siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi. 

EU-Kommissionen har kritiseret PSO’en for at være konkurrenceforvridende og givet Danmark en deadline ind til nytår til at finde en ny finansieringsmodel. Den endelige beslutning om udbuddet af Kriegers Flak vil blive afklaret, når der er fundet en traktatmedholdelig finansiering i regi af PSO-forhandlingerne.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.