Politik og regler SKRIV UD

Historisk dag efter EU-godkendelse af PSO-løsning

af: Ulrik Blaabjerg, 16-12-16
Foto: Colourbox

Onsdag godkendte EU-Kommisionen den omstridte omlægning af den danske PSO-afgift. Klimaminister Lars Chr. Lilleholt glæder sig over, at EU har godkendt omlægningen og kalder det for en historisk dag for dansk klima- og energipolitik. 

Med omlægningen af den omstridte PSO-afgift er der nu sikkerhed om finansieringen af Danmarks grønne omstilling siger Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse:

"I dag er en historisk dag for dansk klima- og energipolitik. Vi har forhandlet et godt kompromis med EU-kommisionen, hvor Danmark udfaser PSO-afgiften over en 5-årig periode og udbygger vores infrastruktur til udlandet. EU-Kommisionens kritik er nu løst en gang for alle", lyder det fra Lars Chr. Lilleholt. 

Tilbage i november måned indgik den nu daværende V-regering en bred politisk aftale med resten af blå blok, Socialdemokratiet, Radikale og SF om en gradvis afskaffelse af PSO-afgiften fra 2017-2022, så støtten til vedvarende energi fremover finansieres over finansloven. Aftalen forudsatte dog en accept fra EU-Kommisionen som altså kom onsdag i denne uge. 

Med godkendelsen følger dog en betingelse på en ekstra regning på knap 850 mio. kroner, da Danmark fortsat overtræder EU's statsstøtteregler de kommende år, hvor PSO-afgiften bliver udfaset. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.