Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Ændring af lov elforsyning mv. i forbindelse med udfasning af PSO-opkrævning

af: Kasper Elton Jensen, 22-11-2016
Foto: Colourbox

Som følge af afskaffelsen af PSO-afgiften, vil den danske regering gradvist udfase PSO-finansiering af de offentlige forpligtelser, herunder af de gældende VE-støtteordninger, i perioden 2017-2022. Samtidig vil der ske en gradvis indfasning af disse omkostninger på finansloven over en periode på 5 år, dvs. i perioden 2017-2022, som følge af en ændring i elforsyningsloven og finansloven.

En del af finansieringen skal komme fra, ophævelse af støtteordningen VE til proces og ophævelse af forsknings-, udviklings- og demonstrationsprogrammet ForskEL, der i dag administreres af Energinet.dk. Midlerne fra ForskEL skal omprioriteres til Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), der er oprettet i lov om Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram.  

Endeligt skal der ændres i elsikkerhedsloven, der i dag finansieres af PSO-afgiften. Disse udgifter skal flyttes til finansloven fra 2017.

Læs evt. mere her

Der er høringsfrist d. 23. november kl.12.00.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.