Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Ændring af lov elforsyning mv. i forbindelse med udfasning af PSO-opkrævning

af: Kasper Elton Jensen, 22-11-2016
Foto: Colourbox

Som følge af afskaffelsen af PSO-afgiften, vil den danske regering gradvist udfase PSO-finansiering af de offentlige forpligtelser, herunder af de gældende VE-støtteordninger, i perioden 2017-2022. Samtidig vil der ske en gradvis indfasning af disse omkostninger på finansloven over en periode på 5 år, dvs. i perioden 2017-2022, som følge af en ændring i elforsyningsloven og finansloven.

En del af finansieringen skal komme fra, ophævelse af støtteordningen VE til proces og ophævelse af forsknings-, udviklings- og demonstrationsprogrammet ForskEL, der i dag administreres af Energinet.dk. Midlerne fra ForskEL skal omprioriteres til Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), der er oprettet i lov om Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram.  

Endeligt skal der ændres i elsikkerhedsloven, der i dag finansieres af PSO-afgiften. Disse udgifter skal flyttes til finansloven fra 2017.

Læs evt. mere her

Der er høringsfrist d. 23. november kl.12.00.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.