Forsyning og VE SKRIV UD

Ingen havvindmøllepark i Sejerø Bugt

af: Kasper Elton Jensen, 15-04-2016
Foto: Colourbox

Sejerø Bugt trækkes fra udbuddet om 350 MW kystnære havvindmøller efter, at miljøundersøgelser har vist, at der ikke kan garanteres for, at sortænderne i området vil lide skade. Det skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet på deres hjemmeside.

Det er partierne bag Energiaftalen fra 2012, som er blevet enige om at trække Sejerø Bugt fra udbuddet for at beskyttet dyrelivet i området – herunder sortanden, der er en meget sky vandfugleart, som i høj grad fortrænges fra områder, hvor der opstilles havvindmøller. Fuglene flytter sig til andre områder, hvor der opstår øget konkurrence om bl.a. føde, hvorfor den samlede bestand risikerer at falde.

”Den grønne omstilling og opsætningen af vindmøller må ikke ske på bekostning af vigtige natur- og miljøhensyn. Hvis vi tromler hen over dyreliv og naturinteresser, så spænder vi ben for opbakningen til den grønne omstilling. Derfor er jeg glad for, at vi nu får en afklaring. Der vil fortsat være fem andre mulige placeringer tilbage i udbuddet, som nu bliver forlænget fire måneder med budfrist til september,” siger Energi- forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt til ministeriets hjemmeside.

Ministeriet skriver ligeledes, at af hensyn til at de andre prækvalificerede bydere skal have mulighed for at revurdere deres bud, er budfristen blevet udskudt fra d. 4. maj 2016 til d. 1. september 2016.

De tre bydere, som blev prækvalificeret sidste år af Energistyrelsen er, Wpd HOFOR Danish Offshore Consortium, European Energy Nearshore Consortium og Vattenfall Vindkraft A/S. De skal byde om, at bygge op til 350 MW havvindmøller i de kystnære udbud, som nu omfatter Smålandsfarvandet, Bornholm, Sæby, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord efter at Sejerø Bugt er udgået.

Kilde: Energi-, Forsynings og Klimaministeriet

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.