Klima og ressourcer SKRIV UD

Klima- og energiløsninger vil drive fremtidens byggeri

af: Kasper Elton Jensen, 25-02-2016
Foto: Brancheforeningen Danske Byggecentre

Bæredygtigt byggeri og innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for den danske byggebranche. Det mener i hvert fald ni ud af ti fagfolk, som anser, at klimaløsninger og energirenovering skal være med til at drive byggeriet i en positiv retning, viser en rundspørge foretaget af Brancheforeningen Danske Byggecentre i anledning af BYGGERI ’16.

Syv ud af ti fagfolk i den danske byggebranchen forventer, at der de kommende år kommer et øget fokus på klimaløsninger og energirenoveringer inden for byggeriet. Og ni ud af ti fagfolk tror, at klimaløsninger og energirenovering skal være med til at drive byggeriet i en positiv retning.

Det viser en rundspørge blandt cirka 350 fagfolk i byggebranchen foretaget af Brancheforeningen Dansk Byggecentre forud for BYGGERI ’16.

”Bygherren er i stigende grad opmærksom på det aftryk, som byggeri har på råstof- og materialeressourcerne og på klimapåvirkningerne fra energiproduktion. Bæredygtigt byggeri, innovative klimaløsninger og energirenoveringer er med til at skabe vækst og arbejdspladser og kan samtidig understøtte en grøn udvikling for bygningsejerne. Vi er glade for, at så mange fagfolk i byggebranchen mener, at grøn innovation driver byggeriet i en positiv retning,” siger Henrik Bang, direktør for Bygherreforeningen og medlem af Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser.

Flere i byggeriet satser på grøn innovation

Brancheforeningen Danske Byggecentre uddeler i forbindelse med BYGGERI ’16 byggeriets tre klimapriser, som fokuserer på klima, energi og miljø. Interessen for at komme i betragtning som én af de 17 nominerede har i år været ekstraordinær høj, og de mange kvalificerede ansøgninger vidner ifølge adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, om, at flere virksomheder inden for byggeriet nu satser på grønne og innovative løsninger.

”Vi har uddelt klimapriserne siden 2010 med det mål at øge kendskabet og fremme den grønne udvikling inden for byggeriet og byggevarer. De seneste år er denne udvikling gået stærkt, og i år ser vi nogle af de hidtil stærkeste og mest innovative materialer og løsninger blandt de nominerede såvel som hos de 300 udstillere på messen,” siger Palle Thomsen, og fortsætter:

”Rekordmange firmaer har ansøgt om at blive nomineret - og niveauet har været højt - så noget tyder på, at flere i byggeriet satser på innovation inden for klima, energi og miljø. Bæredygtighed og grøn innovation bliver i hvert fald et af de helt store temaer ved BYGGERI ’16, som kommer til at byde på flere nyskabende løsninger og materialer end nogensinde før,” siger Palle Thomsen i en pressemeddelelse.

BYGGERI’ 16 afholdes 1. – 4. marts 2016 i MESSE C, Fredericia for 17. gang og er åbent dagligt fra kl. 9.30 – 17.00. Der er ca. 300 udstillere på BYGGERI-messen, som igennem årene har positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer. Der er fri adgang for fagfolk mod registrering.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.