Klima og ressourcer SKRIV UD

København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad

af: Kasper Elton Jensen, 04-02-2016
Foto: Colourbox

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), arbejder på at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad. Dette vil kommunen gøre ved at tage direkte afstand fra investeringer i sort energi.

Første skridt på kommunens vej mod at blive CO2-neutral er salget af kommunens aktier i den fossile sektor.

”Det giver ikke mening, at man ihærdigt forfølger et politisk vedtaget mål om at blive CO2-neutral og så samtidig tjener penge på investeringer i kul-, olie- og gasindustrien”, siger overborgmesteren til Information.

Kommunens tiltag bliver mødt med åbne arme af NGO’en, Ansvarlig Fremtid, der arbejder med etiske investeringer.

”Vi er meget glade for, at Københavns kommune vil blackliste sorte investeringer. Vi ser det som den naturlige vej at gå. Hovedstadens ambition om at blive CO2-neutral i 2025 hænger sammen med en investeringspolitik, der også tager højde for klimaet”, siger Katrine Ehnhuus, talsmand for AnsvarligKommune i en pressemeddelelse.

Økonomiudvalget i Københavns kommune har netop givet opbakning til et historisk forslag, der vil placere Københavns kommune i et globalt førerfelt. Hvis forslaget bliver vedtaget i borgerrepræsentationen, bliver København den hovedstad i verden, som har taget klarest afstand fra investeringer i sort energi.

Københavns kommunes nye tiltag kan tilmed inspirere flere danske kommuner til også at tage afstand fra sort energi, mener Katrine Ehnhuus:

”Jeg tror, at de fleste danske kommuner vil være interesseret i at frasælge sorte investeringer - både af hensyn til klimaet og af hensyn til de økonomiske risici, der i stigende grad er forbundet med investeringer i den fossile brændselsindustri”. 

Allerede i september tog Roskilde kommune en principbeslutning om at droppe investeringer i fossile selskaber.

Et lignende forslag magistratbehandles i øjeblikket i Århus kommune. Derudover igangsatte Fredensborg kommune i december en undersøgelse af mulighederne for frasalg, og flere andre kommuner har iværksat undersøgelser af, hvilke investeringer de har i fossile energiselskaber, skriver Ansvarlig Fremtid i en pressemeddelelse.

Kilde: Information, Ansvarlig Fremtid

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.