Forsyning og VE SKRIV UD

Kom til seminar om geotermi i Danmark

af: Kasper Elton Jensen, 18-04-2016
Foto: Colourbox

Som følge af energiforliget fra 2012, fik De nationale geologiske undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) til opgave at udarbejde en webbaseret GIS-portal for geologiske data relevante for geotermi. Resultatet er nu klar til at blive præsenteret på seminaret ”Geotermiens dag”, som GEUS afholder i samarbejde med Energistyrelsen.

Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, vil være til stede på seminaret, og fortælle om perspektiverne for geotermi i Danmark. Derudover vil seminaret have fokus på mulighederne for at udnytte geotermi i fremtidens fjernvarme samt præsentationen af GEUS’ nye webbaseret GIS-portal.

Energistyrelsen skriver på deres hjemmeside, at formålet med portalen er at gøre kvalitetssikrede datatolkninger og datasammenstillinger let tilgængelige for interessenter i geotermibranchen og myndighederne for dermed at sikre det bedst mulige geologiske grundlag for beslutninger vedrørende geotermi.

Som opfølgning på energiaftalen har Energistyrelsen fået Ea Energianalyse, COWI, Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab og GEUS til at vurdere potentialet for produktion og indpasning af geotermisk fjernvarme i 28 udvalgte byområder. GEUS’ portal og de bagvedliggende data og korttemaer har været anvendt i screeningsarbejdet vedr. de 28 byer. Rapportens konklusioner vil blive præsenteret på seminaret.

Seminaret finder sted hos GEUS d. 12. maj kl.10.45 – 17.00 på Øster Voldgade 10, 1350 København K, og vil blive fulgt op af et lignende arrangement i Vestdanmark inden sommerferien, dog uden ministerdeltagelse.

Du kan læse mere om arrangementet d. 12. maj på Energistyrelsens hjemmeside, hvor du også finder info om tilmelding til seminaret.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.