Politik og regler SKRIV UD

Lempelse af PSO-betaling til op mod 50 nye virksomheder

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-12-2016
Foto: Colorbox

Alle virksomheder, der har en elintensitet på mindst 20 pct. og samtidigt tilhører en branche med handelsintensitet på mindst 4 pct. på EU-plan, kan nu få tilskud til lempelse af PSO-betalingen.

I maj 2016 vedtog et flertal i Folketinget en ændring af loven bag ordningen. Lovændringen sikrer, at alle virksomheder som kan dokumentere, at de opfylder kriterierne om at være både handelsintensive og elintensive, kan blive omfattet af tilskudsordningen til elintensive virksomheder fra 2016. Derudover blev det vedtaget, at puljen øges med 100 mio. kr. årligt i perioden 2017-2020 til tilskud til PSO-lempelser. Der blev desuden afsat en pulje på 10 mio. kr. i 2016, som er øremærket virksomheder omfattet af udvidelsen. Lovændringen har efterfølgende skulle statsstøttegodkendes af EU-Kommissionen, som den 13. december 2016 har godkendt ordningen. 

Formål med udvidelsen

Udvidelsens formål er at sikre, at alle de elintensive og konkurrenceudsatte virksomheder, som ikke er omfattet af Europa-Kommissionens statsstøtteretningslinjers bilag 3, ligeledes ikke belastes af PSO-betalingen i en sådan grad, at deres konkurrenceevne svækkes mærkbart. Samtidig skal tilskudsordningen generelt fremme energieffektivisering i elintensive virksomheder. Det skønnes, at op mod 50 virksomheder bliver omfattet af udvidelsen af ordningen.

Læs evt. mere her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.