Energibesparelser SKRIV UD

McKinsey rapport udpeger milliard effektiviseringer i forsyningssektoren

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-08-2016
Foto: Colorbox

Den danske forsyningssektor kan effektiviseres for 7,1 milliarder kroner om året, anslår rapport fra McKinsey, men branchen er ikke helt enig:

Dansk Fjernvarme er bekymret for, at øget liberalisering vil føre til sepkulationer i varmeforsyningen og kritiserer, at man ikke vil lade det nuværende effektiviseringsarbejde stå sin prøve først.

Vandforsyningernes organisation DANVA advarer også mod privatisering af vandforsyningen og mener at det vil medføre mindre innovation og udvikling og dårligere forsyningssikkerhed.

I Dansk Energi er man mere positivt stemt overfor rapporten, og man ser gerne flere af de foreslåede effektiviseringsværktøjer implementeret. Dansk Energi mener dog, at rapporten har regnefejl der gør, at man har overvurderet potentialet.

I Dansk Industri bliver rapporten modtaget med begrejstring, her mener man de anslåede effektiviseringer på 7,1 milliarder kroner bør være et politisk mål.

Du kan se hele rapporten på Energistyrelsens hjemmeside.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.