Forsyning og VE SKRIV UD

Minister vil sætte nogle af støtteordningerne for vedvarende energi i bero

af: Kasper Elton Jensen, 22-11-2016
Foto: www.jeppebnielsen.com

Som vi tidligere i dag kunne berette, har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt fremsat et lovforslag, der blandt andet vil sætte en række støtteordninger for vedvarende energi midlertidigt i bero gældende fra 1. januar 2017.

Årsagen til at ministeren ønsker at sætte støtteordningerne i bero, skyldes at EU-Kommissionens godkendelser af støtteordninger for solcelleanlæg, husstandsvindmøller og lignende VE-teknologier udløber ved årsskiftet. For at undgå udbetalingen af ulovlig statsstøtte, sættes sagsbehandlingen af ansøgninger om støtte fra de nuværende ordninger i bero d. 1. januar 2017.

Lovforslaget vil berøre ejere, som ønsker støtte til solcelleanlæg, husstandsvindmøller og andre VE-teknologier, herunder bl.a. bølgekraft, små biogasanlæg samt små biomasseanlæg op til og med 6 kW.

På Energistyrelsens hjemmeside kan man læse, at ejere af anlæg, der er nettilsluttet inden udgangen af 2016, og som modtager støtte, ikke vil blive berørt af lovforslaget. Det samme gælder anlæg, der er omfattet af nettoafregningsordningen. Derfor skal ejere af et af ovennævnte anlæg senest d. 31. december 2016 have nettilsluttet anlægget og have modtaget en godkendelse af pristillæg fra Energinet.dk, hvis de vil have garanti for at komme i betragtning til pristillæg.
Anlæg, der nettilsluttes efter 31. december 2016, vil skulle afvente EU-Kommissionens fornyede behandling af statsstøtteordningerne.

Energistyrelsen vil snarest muligt lægge yderligere information ud på www.ens.dk, der præciserer, hvilke anlæg, der berøres af ændringerne. Energinet.dk vil ligeledes lægge yderligere information ud på deres hjemmeside om sagsbehandlingen af de indkomne ansøgninger i lyset af lovforslaget.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.