Energibesparelser SKRIV UD

Ministerierne er nået langt med reduktionen af energiforbruget

af: Kasper Elton Jensen, 15-12-2016
Foto: Colourbox

En midtvejsevaluering af statens energispareindsats, som COWI har udarbejdet for Energistyrelsen, viser lovende resultater. Størstedelen af ministerierne har allerede reduceret deres energiforbrug med 14 pct. siden 2006, som er den målsætning, der blev sat for ministerierne i perioden fra 2006 til 2020.

De fleste af disse ministerier forventer, at kunne fastholde denne besparelse eller endda opnå en yderligere reduktion i energiforbruget frem mod 2020. Samlet har staten formået, at reducere sit energiforbrug med 10,4 pct. i perioden 2006-2015.

Evalueringen viser samtidig, at de fleste ministerier er kommet godt i gang med realiseringen af EU-målsætningen om en besparelse på 9,1 pct. i perioden 2013-2020. Dermed er den danske stat godt på vej mod at opfylde både de nationale og de europæiske mål.

Ministerierne angiver mange forskellige iværksatte og planlagte energisparetiltag. Tiltag indenfor belysning, apparater, installationer og vandbesparelser vurderes nemme at implementere og at have en stor effekt. Tiltag på klimaskærmen er generelt omkostningstunge og med lang tilbagebetalingstid, men hulmursisolering og efterisolering af loftet er både effektive og billige.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.