Forsyning og VE SKRIV UD

Nordhavn på batterier

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-08-2016
Foto: Colorbox

For første gang i Danmark skal store batterier nu integreres i elnettet. Det vil ske i Nordhavn, der er det største danske byudviklingsprojekt nogensinde. Radius har netop indgået kontrakt med ABB om levering af et Li-ion batteri, der bliver installeret i parkeringshuset Lüders i Nordhavn i januar 2017. Fuldt opladet kan batteriet forsyne cirka 60 husstande i et døgn.

Nordhavn er et nyt vækstområde i København. Når den nye bydel er fuldt udbygget vil der være 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser. Så befolkningsmæssigt bliver bydelen større end eksempelvis Viborg og Bornholm.

En af ambitionerne med den nye bydel er at skabe et område i København, som er energimæssigt bæredygtig. Flere af bygningerne vil eksempelvis selv producere elektricitet ved hjælp af solceller og andre former for vedvarende energi. Nytænkningen gælder også infrastrukturen og samspillet mellem el, fjernvarme/fjernkøling og vand/spildevand. 

Læs evt. mere her.

Kilde: Dong Energy

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.