Forsyning og VE SKRIV UD

Ny biogastankstation i Høje-Taastrup Transportcenter skal sikre grøn varekørsel til københavnerne

af: Kasper Elton Jensen, 05-10-2016
Foto: Høje-Taastrup Kommune

Energiselskabet E.ON indvier i morgen d. 6. oktober en ny biogastankstation i Høje-Taastrup Transportcenter, som drives i partnerskab med OK. Biogastankstationen, der skal gøre varedistributionen i hovedstadsområdet CO2-neutral, ligger centralt placeret i Høje-Taastrup Transportcenter, der er knudepunkt for gods- og varedistribution til Storkøbenhavn. Her tanker hundredvis af last- og varebiler dagligt, når de skal bringe varer ud til københavnerne og ambitionen er klar – flere last- og varebiler skal gå fra diesel til bæredygtig og fossilfri biogas.

Biogastankstationen bliver de to partneres tredje i hovedstadsområdet, og tidligere eksempler har givet positive resultater. Det har primært været Københavns Kommunes mere end 70 skraldebiler, der har tanket biogas på de to nuværende biogasstationer, men nu er andre last- og varebiler også begyndt at benytte sig af biogas. Med det nye anlæg i Høje-Taastrup Transportcenter bejler E.ON og OK nu til de mange city-distributions-biler, der dagligt kører friske varer ud til københavnerne, ikke mindst fra det netop åbnede Copenhagen Markets – det tidligere Grønttorv.

”En stor del af de varebiler, der hver nat bringer friske varer ud i københavnske butikker, kører i dag på diesel. Vi håber derfor, at den nye biogas-tank vil få flere til at vælge gaskøretøjer, som både kører grønt og støjer mindre end dieselbiler. Hertil kommer, at vi allerede nu ser flere selskaber, der begynder at stille krav til bæredygtig vareudbringning”, fortæller chef for Heavy Transport i E.ON, Bent Erik Hawaleska i en pressemeddelelse.

Ifølge Energistyrelsen er biogas det mest klimarigtige brændsel i den tunge transport, fordi biogasproduktion både erstatter fossile brændsler i transportsektoren og reducerer udslip fra gyllen på landbrugsmarkerne, der ellers ville udlede både metan- og lattergas. Derfor vil Høje-Taastrup Transportcenter være med til at understøtte skiftet til en mere bæredygtig tung transportsektor.

”Samtidig med, at vi kan servicere vores transportvirksomheder bedst muligt, vil vi også være i front med innovative og grønne løsninger, der fremmer transporterhvervet. Vi er derfor rigtig glade og stolte over at kunne tilbyde dem at tanke biogas og dermed gå et skridt videre i den grønne omstilling”, siger Svend Aage Petersen, formand for Høje-Taastrup Transportcenter.

Den nye station i Høje-Taastrup vil have åbent hele døgnet og har med sin beliggenhed i transportcenteret en optimal logistisk placering og gode til- og frakørselsforhold, så vare- og lastbiler hurtigt og nemt kan tanke.

Indvielsen finder sted den 6. oktober kl. 10.30-15 i Høje-Taastrup Transportcenter, Estland Allé 1, 2630 Taastrup. Fra Kl.10.30 - 12.00 vil der være en række indlæg og officiel indvielse. Efter frokost er der indlæg, udstilling, prøvekørsel af gaskøretøjer og et roadshow om biogas til transport, som er på turné i Danmark.

Du kan se programmet for indvielsen og tilmeldings muligheder her: www.eon.dk/tilmelding

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.