Politik og regler SKRIV UD

Nye parkeringsregler kan ramme grøn transport

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-08-2016
Foto: Colorbox

I følge Dansk Energis hjemmeside skal de knap 400 danske ejere af plug in-hybridbiler fremover køre lidt mere på benzin. Også selvom de har købt biler, der både billigere og grønnere kan køre på el. Det vil være konsekvensen af et nyt udkast til Vejmærkningsbekendtgørelsen, der er sendt i høring af Vejdirektoratet.

Forslaget, der fastlægger betydningen af vejskilte, definerer nemlig en elbil som en bil, hvis drivkraftssystem ”udelukkende består af elmotorer”.  Dermed er plug in-hybridbiler, der både har elmotor og typisk en benzinmotor, udelukkede fra at parkere ved ladestandere i det offentlige rum.

– Forslaget fra vejdirektoratet sender et rigtigt uheldigt signal. Andre steder i verden arbejder man hårdt på at få hybridbiler til at køre mest muligt på el. I Danmark gør vi nu det stik modsatte, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance i følge Dansk Energi hjemmeside

Begrundelsen for den nye definition er ifølge Vejdirektoratet, at p-vagter ikke har mulighed for at sondre mellem biler, der udelukkende kører på fossile brændsler og biler, der kan køre på både fossile brændsler og el, skriver Ingeniøren.

– Det virker som en kortsigtet løsning helt at formene opladningshybrider fra offentlige ladestandere, blot fordi parkeringsvagter har svært ved at kende forskel på, hvilken type motor en bil har. Især fordi man fra en almindelig smartphone kan slå en nummerplade op og se det på et par sekunder, siger Lærke Flader.

Hun pointerer, at selvom der i dag er relativt få plug in-hybridbiler i Danmark som følge af den værdibaserede bilafgift, så vil antallet vokse:

– Når vi ser på de store bilmærkers planer, er der ingen tvivl om, at vi vil se mange flere plug in-hybridmodeller i fremtiden. Samtidig har vi i dag en gruppe danskere, som er gået foran og har købt plug in-hybridbiler, men som nu må se langt efter muligheden for at lade i det offentlige rum, siger Lærke Flader.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.