Forsyning og VE SKRIV UD

Nyudviklede solcelle tagsten kan give boost til solenergi

af: Ulrik Blaabjerg, 04-10-2016
Foto: Zonnenergie Van De Toekomst

Det er det hollandske selskab ZEP, der har udviklet de keramiske tagsten med integrerede solceller, som er de første af sin slags. Solcellerne i tagstenene er næsten usynlige, og ambitionen er at kunne anvende ethvert tag til at generere solenergi.

Solcelletagstenene har den fordel, at de er en yderst pladsbesparende løsning sammenlignet med de nuværende solpaneler, hvor skorstene, kviste og ovenlys ikke giver meget plads til solpanelerne. Dermed vil den samlede overflade kunne udnyttes bedre.

ZEP, der har patent på soltagstenen, oplyser, at man forventer at eksportere soltagstenene over hele verden. I Danmark har mange huse ikke tilladelse til at anlægge solpaneler, men med udviklingen af solcelle tagsten mener ZEP, at de nu kan levere en egnet og fordelagtig mulighed inden for solcelle energi.  

Udover hustage på private boliger er forhåbningen også, at man vil kunne installere tagstene på monumenter eller ikoniske bygninger, hvor det hidtil ikke har været tilladt at installere solpaneler på taget. I Holland hvor ZEP’s solcelle tagsten er blevet godkendt, har man derfor en forhåbning om at også denne slags bygninger vil anvende teknologien i fremtiden.

ZEP forventer, at tagstenen bliver godkendt overalt i verden fremover.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.