Klima og ressourcer SKRIV UD

Pensionskasse vil bidrage med 5 mia. til grønne investeringer

af: Kasper Elton Jensen, 22-03-2016
Foto: Colourbox

Pensionsselskabet MP Pension vil efter pres fra miljøforening investere 5 mia. kr. i grønne projekter som bl.a. vindmøller og klimatiltag.

Det grønne tiltag kommer efter, at miljøforeningen Ansvarlig Fremtid i februar ville tvinge bl.a. MP Pension til at følge Paris-aftalen, og dermed droppe pensionskassens investeringer i kul og olie. Ifølge Børsen var Ansvarlig Fremtids formand Thomas Meinert Larsen tilmed klar med en retssag mod MP Pension, for at få selskabet til at droppe investeringerne i fossil energi, men om det er dette, som har fået pensionskassen til at ændre kurs vides ikke.

"Vi har nu indarbejdet Paris-aftalen i de retningslinjer, vi har for ansvarlige investeringer. Det er dels et forsøg på gennem vores aktive ejerskab at påvirke selskaberne til at arbejde for Paris-målsætningen, og også mere aktivt at gå ind i investeringer på klimaområdet," siger bestyrelsesformand i MP Pension, Egon Kristensen til Børsen.

Det nye tiltag bliver mødt med glæde af Thomas Meinert Larsen fra Ansvarlig Fremtid, på trods af at MP Pension ikke vil frasælge sine investeringer i fossile energiformer helt.

”Det er et kæmpe fremskridt i forhold til, hvordan bestyrelsen i MP Pension tidligere har stillet sig, og vi håber, at de kan inspirere andre pensionskasser. Men vi ville have foretrukket, at bestyrelsen havde gjort vores forslag til deres, fordi det er mere konkret. Men hvis de efterlever deres hensigtserklæring, er vi meget tæt på hinanden”, siger Thomas Meinert Larsen til Politiken.

Ansvarlig Fremtid har opfordret yderligere fire pensionskasser til også at ændre deres investeringer til mere klimavenlige investeringer.

Kilde: Børsen, Politiken

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.