Klima og ressourcer SKRIV UD

Private boliger kan være kilden til et fossilfrit samfund

af: Kasper Elton Jensen, 27-10-2016
Foto: Colourbox

Vejen til et fossilfrit samfund går ifølge Gate 21 igennem private boligejeres energiforbrug. Boligejere kan nemlig i gennemsnit spare en tredjedel af varmeforbruget, hvis boligen energirenoveres. Det viser tal fra Statens Byggeforskningsinstitut.

Boligejere har altså udsigt til store besparelser, hvis de vælger at energirenovere deres bolig, og så vil det tilmed være til gavn for resten af samfundet. Problemet er bare, at de fleste boligejere tøver med at energirenovere, fordi renoveringerne ofte er dyre og komplicerede. Derfor har en række aktører bestående af Region Hovedstaden og Gate 21 samt Høje-Taastrup Kommune, Fredensborg Kommune, Egedal Kommune, Furesø Kommune, Albertslund Kommune og Ballerup Kommune gået sammen om projektet ”Vækst via Energirenovering”, der skal forsøge at motivere flere boligejere til at energirenovere ved at tilbyde rådgivning og information herom.

Projektet bliver støttet af Region Hovedstaden, hvilket understøtter regionens vision om at blive den mest klimaberedte og energieffektive region i Danmark. Region Hovedstadens ambition med projektet er, at få så mange hovedstadskommuner som muligt til at deltage i projektet, så videndeling og læring kan ske på tværs af kommunegrænserne. Målet er langsigtet vækst, øgede energibesparelser i den private boligmasse samt bedre økonomi og boliger for borgerne. Det skaber ifølge Region Hovedstaden værdi for både private aktører i byggebranchen, borgere og kommuner, som bliver mere klimavenlige.

Yderligere informationer om projektet, der løber frem til og med december 2016, kan findes på Gate 21s hjemmeside her.

Kilde: Gate 21

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.