Politik og regler SKRIV UD

Reaktioner fra Energibranchen efter valget af Donald Trump

af: Ulrik Blaabjerg, 09-11-2016
Foto: Colourbox

Valget af Donald Trump som USA’s næste præsident kom bag på de fleste, og forestillingerne om hvad valget af Trump kan betyde for klimaet og energisektoren er mange. Vi har samlet nogle af de foreløbige reaktioner fra energibranchen.

Hos Dansk Energi er man eksempelvis ikke i tvivl om, at valget af Donald Trump som USA’s kommende præsident, vil påvirke de internationale markeder for grøn energiteknologi samt de kommende klimaforhandlinger ved COP22 i Marrakech, der starter denne uge:

- "Det er klart, at valgresultatet er med til at skabe en vis usikkerhed, ikke mindst i forhold til klimaaftalen fra Paris som Donald Trump har sagt, at han agter at trække USA ud af", siger Stine Leth Rasmussen, afdelingschef i Dansk Energi.

Tidligere har Donald Trump desuden givet udtryk for, at han vil tilbagerulle Obama-administrationens energipolitik, der ellers arbejder for at udfase en stor del af USA's kulkraft. Hos Dansk Energi mener man dog, at det er for tidligt at sige noget om, i hvilket omfang valget af den kommende præsident i USA vil få en betydning for dansk eksport af energiløsninger.

De umiddelbare reaktioner på valget af Donald Trump betød imidlertid at Vestas aktien faldt markant ligesom at olieprisen blev sat til tælling på trods af udsigten til en fossilglad præsident i USA. Endnu er det for tidligt at betegne det som en direkte årsag af valget af Donald Trump, men valget af den fossilglade Trump kan potentielt set gå hårdt ud over selskaber inden for grøn energi. 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.