Politik og regler SKRIV UD

Regeringen arbejder på en ny støtteordning til vindmøller

af: Kasper Elton Jensen, 23-11-2016
Foto: Colourbox

Den nuværende støtteordning til landvindmøller og havvindmøller under åben-dør ordningen, hvor ejere af vindmøllerne har kunnet modtage et fast pristillæg på 25 øre i støtte pr. kilowatttime produceret elektricitet, udløber i februar 2018. Derfor arbejder regeringen nu på en ny støtteordning.

Den nuværende støtteordning er statsstøttegodkendt af EU frem til d. 21. februar 2018, hvilket betyder at sidste dato for, at nettilslutte en vindmølle, hvis den skal have støtte fra 25-øre-ordningen, er d. 20. februar 2018. Men allerede nu arbejder regeringen på en ny støttemodel, som dels skyldes, at udbygningen af landvind går bedre end forventet i energiaftalen fra 2012.

”Udbygningen af landvind går over al forventning, og vi ser ud til at komme længere med udbygningen frem mod 2020, end vi havde regnet med. Jeg er opmærksom på, at der p.t. kan være noget usikkerhed for kommende projekter for landvindmøller, og jeg vil arbejde for en hurtig afklaring om en ny ordning”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

De seneste prognoser fra Energistyrelsen viser, at der i 2020 vil være knap 60 pct. større kapacitet landvindmøller end forventet i energiaftalen fra 2012.

Siden 2012 er der opstillet 991 MW vindmøllekapacitet, mens der er nedtaget 194 MW. Det giver en nettoudbygning på 797 MW, hvilket er knap 60 pct. mere end de 500 MW, som var forventningen i Energiaftalen fra 2012.

Det er endnu uvist, hvordan den nye ordning udformes, da den vil skal leve op til EU-Kommissionens retningslinjer for statsstøttemidler.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.