Energibesparelser SKRIV UD

Sønderborg kommune har halveret sin CO2-udledning

af: Ulrik Blaabjerg, 09-12-2016
Foto: Colourbox

De seneste optegnelser over CO2-udledning blandt landets kommuner viser, at Sønderborg kommune (som virksomhed) allerede i 2015 har realiseret 2020-målsætningen med en CO2-reduktion på 50% siden 2007.

I området omkring Sønderborg lyder målsætningen på at være CO2-neutral senest i 2029. Oprindeligt lød delmålene på 25 procents reduktion i 2015 og 50 procents reduktion i 2020, men kommunen er altså på baggrund af det seneste CO2- og Energiregnskab som udarbejdes en gang om året, flere år forud for sin egen målsætning.

Det flotte resultat skyldes dels den grønne omstilling i energiforsyningen, men også de målrettede investeringer i energioptimering i de kommunale bygninger, fortæller Frode Sørensen, formand for udvalget for teknik og miljø i Sønderborg. 

Årsagen til de grønne fremskridt skal blandt andet findes ved omstillingen i energiproduktionen, som primært skyldes mere grøn el og mere grøn fjernvarme. Energiforbruget i de kommunale bygninger som står for 3/4 af CO2-udledningen, har derfor været et af steder hvor man fra kommunens side har haft et stort fokus.

Det har blandt andet medført at man i perioden 2009-2016 har investeret 164 mio. kr. i energioptimeringer samt opsætning af solceller på de kommunale bygninger. Det betyder at man i Sønderborg kommune nu har 44 kommunale bygninger med solcelleanlæg, som er en af de væsentligste årsager til realiseringen af kommunens samlede reduktion af CO2-udledningen. 

Derudover har kommunen desuden haft iværksat et gadelysprojekt som blev afsluttet i 2016 og som har betydet at gadelys er blevet udskiftet til LED-belysning. 

Selvom at der altså er tale om Sønderborg Kommune som virksomhed og ikke hele Sønderborgområdets CO2-udledning, har kommunenen med sine foreløbige realiserede CO2-reduktioner, udviklet sig til lidt af en forgangskommune med hensyn til at reducere energiforbruget i de kommune bygninger, gadelys og kommunal transport. 

For Sønderborg Kommune og omegn i hele Sønderborg-området er den samlede CO2-udledning inklusiv udledninger fra private boliger, virksomheder, transport etc., blevet reduceret med 35 procent i perioden 2007-2015 frem mod målet om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.