Energibesparelser SKRIV UD

Sønderborg kommune har halveret sin CO2-udledning

af: Ulrik Blaabjerg, 09-12-2016
Foto: Colourbox

De seneste optegnelser over CO2-udledning blandt landets kommuner viser, at Sønderborg kommune (som virksomhed) allerede i 2015 har realiseret 2020-målsætningen med en CO2-reduktion på 50% siden 2007.

I området omkring Sønderborg lyder målsætningen på at være CO2-neutral senest i 2029. Oprindeligt lød delmålene på 25 procents reduktion i 2015 og 50 procents reduktion i 2020, men kommunen er altså på baggrund af det seneste CO2- og Energiregnskab som udarbejdes en gang om året, flere år forud for sin egen målsætning.

Det flotte resultat skyldes dels den grønne omstilling i energiforsyningen, men også de målrettede investeringer i energioptimering i de kommunale bygninger, fortæller Frode Sørensen, formand for udvalget for teknik og miljø i Sønderborg. 

Årsagen til de grønne fremskridt skal blandt andet findes ved omstillingen i energiproduktionen, som primært skyldes mere grøn el og mere grøn fjernvarme. Energiforbruget i de kommunale bygninger som står for 3/4 af CO2-udledningen, har derfor været et af steder hvor man fra kommunens side har haft et stort fokus.

Det har blandt andet medført at man i perioden 2009-2016 har investeret 164 mio. kr. i energioptimeringer samt opsætning af solceller på de kommunale bygninger. Det betyder at man i Sønderborg kommune nu har 44 kommunale bygninger med solcelleanlæg, som er en af de væsentligste årsager til realiseringen af kommunens samlede reduktion af CO2-udledningen. 

Derudover har kommunen desuden haft iværksat et gadelysprojekt som blev afsluttet i 2016 og som har betydet at gadelys er blevet udskiftet til LED-belysning. 

Selvom at der altså er tale om Sønderborg Kommune som virksomhed og ikke hele Sønderborgområdets CO2-udledning, har kommunenen med sine foreløbige realiserede CO2-reduktioner, udviklet sig til lidt af en forgangskommune med hensyn til at reducere energiforbruget i de kommune bygninger, gadelys og kommunal transport. 

For Sønderborg Kommune og omegn i hele Sønderborg-området er den samlede CO2-udledning inklusiv udledninger fra private boliger, virksomheder, transport etc., blevet reduceret med 35 procent i perioden 2007-2015 frem mod målet om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.