Forsyning og VE SKRIV UD

Støtteordning giver fem virksomheder mulighed for at udbrede varmepumper i landdistrikterne

af: Kasper Elton Jensen, 15-11-2016
Foto: Colourbox

Ny støtteordning skal give boligejere mulighed for få installeret en varmepumpe på abonnement, så de kun skal betale for den forbrugte varme og eventuelt et engangsbeløb ved tilslutning. Dermed slipper boligejerne for finansiering, køb og installation.

Der er over de næste tre år afsat 25 mio. kr. til en støtteordning, der betyder, at fem virksomheder får støtte til indkøb af varmepumper, som de efterfølgende installerer og driver hos boligejere.

Det er godt nyt for boligejere i landdistrikterne, hvor udskiftningen af olie- og naturgasfyr ofte er en udfordring. Med ordningen skabes der nemlig et marked for varmepumper på abonnement, som skal bidrage til at gøre det lettere og mere overskueligt at få udskiftet sit gamle fyr med en billigere og mere effektiv opvarmningsform.

Ordningen betyder, at virksomhederne påtager sig ejerskabet og ansvaret for installationen og driften af varmepumpen, mens bygningsejeren typisk betaler et engangsbeløb for tilslutning og derefter for sit varmeforbrug – i princippet som en form for abonnementsløsning. De forskellige virksomheder kan i vidt omfang selv udvikle deres varmepumpeabonnementer, så de bliver så konkurrencedygtige som muligt.

De fem virksomheder, der har opnået støtte til at udbrede forretningskonceptet er Best Green, Greentech Advisor A/S, OK a.m.b.a., SustainSolutions og Verdo Go Green.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.