Politik og regler SKRIV UD

Tvivl om solvarmens fremtid i PSO-aftalen

af: Ulrik Blaabjerg, 24-11-2016

Ifølge Dansk Energi er solvarme som følge af regeringens nyligt præsenterede PSO-aftale havnet ude i kulden som støtteemne i en fornyet energispareaftale. 

For selvom regeringens nye PSO-aftale indeholder særskilte afsnit om solvarme under energispareordningen, er der tvivl om hvorvidt aftalen reelt vil hente solvarmen indenfor eller føre den ud i kulden.

Tvivlen betyder blandt andet, at de fyrede medarbejdere i i solvarmevirksomheden Arcon-Sunmark, der for nyligt fyrede en tredjedel af dens ansatte, stadig må betegne sig som fyrede. Direktør i Arcon-Sunmark Søren Elisiussen fortæller, at han netop på grund af usikkerheden ikke kan kommentere på, hvorvidt den nye PSO-aftale vil få virksomheden til at rulle fyringerne tilbage.

Usikkerheden oplever man også I Dansk Fjernvarme hvor man i sidste måned meldte ud, at organisationen ikke vil deltage i en frivillig aftale med elselskaberne og gasselskaberne, hvis ikke solvarme er med i en ny aftale af mindst to års varighed. 

I Energiministeriet fortæller pressekonsulent Rasmus Bjørn, at udmøntningen af energispareaftalen er blandt de emner, der aktuelt forhandles mellem regeringen og parterne bag PSO-aftalen. Indtil parterne bliver enige, lader det altså til at solvarmens fremtid fortsat er usikker. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.