Politik og regler SKRIV UD

Tvivl om solvarmens fremtid i PSO-aftalen

af: Ulrik Blaabjerg, 24-11-2016

Ifølge Dansk Energi er solvarme som følge af regeringens nyligt præsenterede PSO-aftale havnet ude i kulden som støtteemne i en fornyet energispareaftale. 

For selvom regeringens nye PSO-aftale indeholder særskilte afsnit om solvarme under energispareordningen, er der tvivl om hvorvidt aftalen reelt vil hente solvarmen indenfor eller føre den ud i kulden.

Tvivlen betyder blandt andet, at de fyrede medarbejdere i i solvarmevirksomheden Arcon-Sunmark, der for nyligt fyrede en tredjedel af dens ansatte, stadig må betegne sig som fyrede. Direktør i Arcon-Sunmark Søren Elisiussen fortæller, at han netop på grund af usikkerheden ikke kan kommentere på, hvorvidt den nye PSO-aftale vil få virksomheden til at rulle fyringerne tilbage.

Usikkerheden oplever man også I Dansk Fjernvarme hvor man i sidste måned meldte ud, at organisationen ikke vil deltage i en frivillig aftale med elselskaberne og gasselskaberne, hvis ikke solvarme er med i en ny aftale af mindst to års varighed. 

I Energiministeriet fortæller pressekonsulent Rasmus Bjørn, at udmøntningen af energispareaftalen er blandt de emner, der aktuelt forhandles mellem regeringen og parterne bag PSO-aftalen. Indtil parterne bliver enige, lader det altså til at solvarmens fremtid fortsat er usikker. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.