Energibesparelser SKRIV UD

Varmen bliver skruet op efter energirenovering

af: Maria Rask Hetoft Poulsen 19-07-2016
(Foto: Colourbox)

Som en del af BedreBolig-initiativet har Energistyrelsen undersøgt sammenhængen mellem parcelhuses energistandard og det faktiske energiforbrug. Energistyrelsens undersøgelse viser, at mellem 30 og 60 pct. af gevinsten ved en forbedret energistandard omsættes til bedre komfort og ikke kun et lavere energiforbrug.

Reboundeffekten

Når en bygning er blevet energirenoveret, så kan det medføre, at beboerne vælger at opvarme større dele af huset eller øger indendørstemperaturen for at opnå en større komfort. Det sker på bekostning af energibesparelserne, og denne adfærd beskrives i Energistyrelsens rapport som en ’reboundeffekt’. Effekten skyldes, at det er billigere at varme en energivenlig bolig op, og den lave pris på god varmekomfort får beboerne til at vælge højere indendørstemperatur.    

Energistyrelsen har i analysen undersøgt det faktiske forbrug af fjernvarme, naturgas og olie i godt 50.000 parcelhuse i 2012 med forskelligt energimærke. Konklusionen er, at mellem 30 og 60 procent af gevinsten ved god energistandard (godt energimærke) omsættes til bedre komfort. Det præcise tal er vanskeligt at beregne uden at kende til forbruget af brænde og øvrig supplerende varme.

Viden om reboundeffekten og beboernes adfærd betyder, at man kan lave mere sikre forudsigelser af det faktiske energiforbrug og effekten af energirenovering.

Klik her for at læse rapporten.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.