Forsyning og VE SKRIV UD

Verdens bedste energisystem tilhører Danmark

af: Kasper Elton Jensen, 21-10-2016
Foto: Colourbox

Hvert år rangerer FN energisystemerne i verden i deres World Energy Trilemma Index, og i år er Danmark strøget helt til tops på FN’s liste efter en sjetteplads i 2015.

World Energy Trilemma Index måler landenes evne til at løse udfordringen i at levere billig, sikker og bæredygtig energi, og i den kategori kan Danmark nu kalde sig verdens bedste.

FN fremhæver blandt andet Danmarks stabile politiske miljø, den høje forsyningssikkerhed og den grønne omstilling som de primære styrker ved det danske energisystem.

Den danske førsteplads glæder også Dansk Energis vicedirektør, Anders Stouge:

”Vores forsyningssikkerhed ligger på 99,99 procent, og det er en af de væsentligste årsager til, at eksempelvis Apple lægger et datacenter i Danmark og flere ventes at følge efter. Det sker kun, fordi den danske elpris ligger rigtig pænt i det globale felt”, siger Anders Stouge til Dansk Energis hjemmeside, og minder samtidig energibranchen om, at der ikke er plads til at hvile på laurbærrene efter den flotte kåring:

”Kåringen understreger, at hvis det bliver et ensidigt kapløb mod at kunne levere mest muligt grøn energi hurtigst muligt, så vil vi tabe på de andre parametre, nemlig forsyningssikkerhed og også pris”, afslutter Anders Stouge.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.