Energibesparelser SKRIV UD

Ændring af vaner flytter elforbrug

af: Ulrik Blaabjerg, 30-05-2017
Foto: Colourbox

En stor test blandt 2.700 elkunder hos SE viser, at der både er økonomiske og miljømæssige gevinster ved at flytte sit elforburg til bestemte tidspunkter på dagen. 

Det er forsknings- og udviklingsprojektet INCAP hvor 2.700 hustande som er elkunder hos SE, har deltaget i et af verdens hidtil største forsøg af sin slags. Her har deltagerne fået tilbudt en rabat på den del af elforbruget, der flyttes, eller garanti for, at det flyttede forbrug, er produceret 100 procent bæredygtigt ved hjælp af vindenergi.

Denne ’flytstrøm-ordning’ har medført at kunderne har fået gode råd om, hvornår det kan betale sig økonomisk eller miljømæssigt at flytte elforbrug for eksempelvis opvaskemaskiner, vaskemaskiner og tørretumblere. Et fleksibelt elforbrug ses af mange som en del af fremtidens smarte energisystem, hvor stadig mere varierende elproduktion fra vindmøller og solceller skal integreres på en økonomisk optimal måde.

Resultaterne fra INCAP præsenteres på konferencen ”Integration af vindkraft i energimarkedet – kan husholdninger gøres fleksible?” den 14. juni 2017 i Festauditoriet, Bülowsvej 17, Frederiksberg.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.