Energibesparelser SKRIV UD

3D Printet Byggeri kan være fremtiden i byggebranchen

af: Kasper Elton Jensen, 10-02-2017
Foto: Colourbox (Billedet viser en mindre 3D printer, og dermed ikke en printer til byggeprojekter)

Er 3D Printet Byggeri på vej til at disrupte byggebranchen? Dette spørgsmål stiller arrangørerne bag en kommende konference, der sætter fokus på den nye 3D teknologi. Konferencen finder sted d. 28. februar på Teknologisk Institut i Taastrup.  

En række innovative virksomheder og organisationer er gået sammen om et nyt partnerskab under navnet 3D Printet Byggeri, der med støtte fra Grøn Omstillingsfond har til formål at fremme 3D printet byggerier i Danmark. Teknologien er allerede blevet anvendt i flere udenlandske byggeprojekter – blandt andet i Shanghai, Manila og Amsterdam, hvor flere bygninger er blevet opført ved brug af 3D printteknologien.

Sådan fungerer teknologien
Byggeprojekter hvor der anvendes 3D printteknologien henviser til byggerier, hvor hele eller dele af byggeriet er opført vha. en 3D printer. Teknologien går ud på, at større eller mindre genstande fremstilles i en kontinuerlig og automatisk produktionsproces, hvor lag lægges på lag. I mindre 3D printere anvendes en flydende plastmasse, der printes ud på en printplade, som flytter sig nedad, efterhånden som et nyt lag printes ovenpå. Plastmassen størkner i takt med at et nyt lag lægges ovenpå, og derved opnås 3D effekten.

I byggebranchen fungerer teknologien ikke helt på samme måde, fordi man ikke kan anvende en printplade, der kan flyttes nedad, efterhånden som processen skrider frem. I stedet anvendes særlige printhoveder, der flytter sig opad i takt med at der printes et nyt lag ovenpå. En anden forskel fra almindelige 3D printere er selve printmassen, som i byggebranchen ikke er en plastmasse, men derimod en betonblanding.
Anvendelsen af 3D printere i byggeprojekter vil ifølge 3D Printet Byggeri betyde kortere byggetid, færre fejl og mindre materialespild.

Konference om teknologien
Du kan høre meget mere om 3D printteknologien på konferencen d. 28. februar samt deltage i debatten om fremtidens teknologier i byggebranchen. Konferencen afholdes af 3D Printet Byggeri i samarbejde med InnoBYG på Teknologisk Institut i Taastrup og program og tilmelding findes via InnoBYGs hjemmeside.

Kilde: 3D Printet Byggeri

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.