Klima og ressourcer SKRIV UD

5A bliver til 5C som en del af Movias nye biogas-busser

af: Ulrik Blaabjerg, 26-04-2017

Søndag blev landets travleste buslinje, linje 5A, med ét mere rummelig og miljøvenlig. Nye biogas-busser afløser nemlig de gamle dieselbaserede busser, der støjer og belaster miljøet i højere grad. 

De 37 nye turkise bybusser som skal indsættes på landets travleste rute, skal betjene de 20 millioner passagerer der årligt anvender ruten. Linjen er den første der udskiftes inden alle ruter indenfor de kommende år udskiftes med mere miljørigtige alternativer. 

Om udviklingen fortæller overborgmester i København, Frank Jensen: ”Københavnerne skal kunne færdes i byen uden at være generet af røg og møg fra trafikken. Derfor er jeg utroligt glad for, at vi nu udskifter busserne på Nordens travleste busrute med et grønnere alternativ. De nye CO2-neutrale biogas-busser betyder renere luft, og bringer os samtidig endnu et vigtigt skridt nærmere visionen om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025”, lyder det fra overborgmesteren.

Udover at busserne har plads til flere passagerer, hvor de gamle busser havde plads til 82 passagerer, og de nye busser har plads til 147, kører de nye busser på biogas og udleder 72 procent mindre NOx og har desuden 33 procent mindre partikeludledning end de nuværende busser.

Kilde: Movia

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.