Politik og regler SKRIV UD

75 mio kr. til energiforskning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-09-2017
Foto: Colorbox

Regeringen har i sit finanslovsforslag afsat 75 mio kr. ekstra til energiforskning. Dermed bliver regeringens oplæg forud for forhandlingerne om næste års finanslov, at bruge 397,7 millioner kroner til energiforskningen.

I følge Altinget.dk vækker dette forslag dog kun begrænset begejstring, for den ekstra bevilling skal ses på baggrund af en årelang slingrekurs, hvor der er skruet op og ned for tilskuddene. Samtidig er der et stykke til den milliard som energikommisionen anbefaler, at der bruges på området, påpeger Lars Aagaard fra Dansk Energi, i følge Altinget.dk.

I Ingeniørforeningen undrer de sig også over at ambitionerne ikke er større. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen IDA udtaler i følge Altinget.dk

”Når vi nu ved, at en krone investeret fra EUDP giver 2,7 kroner i omsætning igen, så kan det undre, hvorfor vi skal vente til sidste øjeblik med at komme op på det mål, Lars Løkke satte i Paris 2015, hvor statsministeren lovede 580 millioner kroner til EUDP i senest 2020.”

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.