Inspiration SKRIV UD

Aalborg Zoo går miljøets vej med energirenoveringer

af: Kasper Elton Jensen, 17-03-2017
Foto: Aalborg Zoo

I samarbejde med en række forskellige aktører fra energibranchen fik Aalborg Zoo i efteråret 2016 dannet en platform til at gennemføre et større energirenoveringsprojekt. Finansieringen betales tilbage via den energi, som spares ved det nye installationer.

Energirenoveringsprojekter er ofte lig med store økonomiske omkostninger, som har det med at bremse de store energirenoveringer. Derfor gik Aalborg Zoo netværksvejen, da de i efteråret 2016 gjorde brug af SustainSolutions finansieringsløsning, som tilbydes i samarbejde med PKA.  Finansieringsløsningen betyder, at Aalborg Zoo ikke selv skulle punge ud i forbindelse med etableringen af de nye energitiltag, som i stedet blev finansieret af eksterne samarbejdspartnere. Regningen betales så tilbage via de opnåede energibesparelser.

”Projektet er en win-win situation. Vi sparer på energien, dyrene får et bedre indeklima og vi sparer miljøet for et unødvendigt CO2 udslip. Derudover gør vi brug af pensionsmidler, som derved er direkte med til at skabe danske arbejdspladser”, siger maskinmester Allan Korup fra Aalborg Zoo til SustainSolutions.

Projektet har betydet, at Aalborg Zoo kunne udskifte en række ældre og energitunge installationer med nye og mere energi- og miljøvenlige. Der er blandt andet blevet udskiftet cirkulationspumper og ventilationsanlæg med smartere løsninger, som nu kan styres fra Aalborg Zoos nye CTS anlæg, og det er et kæmpe plus fortæller Leonard Flint fra Schneider Electric, der står bag opdateringen af CTS anlægget:

”Er der et anlæg, som ikke kører optimalt vil man få en alarm. På den måde kan man hurtigere afhjælpe fejlene i stedet for at skulle fysisk rundt i bygningerne og kontrollere”.

Hos SustainSolutions mener man, at de nye energirenoveringer i Aalborg Zoo er beviset på, at der eksisterer et stort potentiale – både økonomisk og miljømæssigt – ved at energirenovere. Aalborg Zoo kan nemlig opnå årlige besparelser svarende til 26 parcelhuse, og det har kun kunnet lade sig gøre, ved at flere parter har samarbejdet om finansieringen.

”Vi håber, at vi ved at tage hånd om finansieringen kan fjerne en af de barrierer, der er forbundet med at energirenovere. Dermed håber vi også at få flere institutioner, boligforeninger og erhvervsejendomme til at indfri det potentiale, der ligger i at spare på energien og samtidig bidrage til at nedbringe den negative miljøpåvirkning”, siger Christian Niepoort, administrerende direktør i SustainSolutions.

SustainSolutions oplyser, at de udover finansieringen også tilbyder, at stå for energirenoveringsprojekter fra start til slut indenfor ventilation, solceller, belysning og varme.

Kilde: SustainSolutions

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.