Politik og regler SKRIV UD

Bendt Bendtsen i spidsen for EU-forhandlinger om grønnere bygninger

af: Ulrik Blaabjerg, 20-01-2017
Foto: Colourbox

Den konservative EU-politiker Bendt Bendtsen bliver Europa-Parlamentets hovedforhandler på en revision af EU's bygningsdirektiv. Bendtsens håb er, at et ambitiøst resultat kan føre til flere grønne jobs i Danmark.

Det bliver dermed med en dansker for bordenden når EU's institutioner skal forhandle sig frem til nye regler for energieffektive bygninger i Europa, og Bendt Bendtsen ser da også et stort potentiale i at gøre bygninger over hele Europa mere energieffektive. 

"Hvis vi kommer positivt igennem det her, er der danske industriarbejdspladser og eksportkroner at hente", lyder det fra den danske EU-parlamentariker. EU-Kommisionen præsenterede i slutningen af 2016 sit forslag til et nyt bygningsdirektiv, og nu er det altså op til Europa-Parlamentet og EU-landene i ministerrådet at fastlægge deres holdning til forslaget. 

Bendt Bendtsen fortæller desuden, at der vil være tale om en vindersag, hvis europæerne kan blive bedre til at spare på energien, når deres huse eksempelvis skal varmes op om vinteren, eller køles ned om sommeren:

"Energieffektivitet er ekstremt vigtigt både af hensyn til økonomi, vækst og klima. 40 procent af al energi, som vi bruger i Europa, går til opvarmning eller nedkøling, og vi impoterer energi for over en milliard euro om dagen - primært fra Mellemøsten og Rusland. Så der er masser at vinde for eksempel i forhold til forsyningssikkerhed og sikkerhedspolitik. Og så er der rigtig god økonomi i det for den enkelte familie", lyder det altså fra Bendt Bendtsen til Altinget.

Den forslåede revision af EU's bygningsdirektiv er en del af den energipakke, som EU-kommisionen præsenterede i slutningen af november sidste år og forhåbningen er, at man kan sætte gang i energirenoveringer af byggesektoren rundt om i Europa. 

Kilde: Altinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.